OBJAVA SVETE GERTRUDE Prikaži uvećano

OBJAVE SVETE GERTRUDE

sveta Gertruda

Verbum

9789532358124

Novi proizvod

Objave svete Gertrude klasično je djelo kršćanske duhovnosti s konca 13. i početka 14. stoljeća. Posebno je po tome što mu je autorica poznata svetica i mističarka, njemačka benediktinka sv. Gertruda, čiji su lik i djelo nadahnjivali mnoge poznate svece kao što su sv. Terezija Velika, sv. Franjo Saleški i sv. Filip Neri, ali i po tome što se u njemu nalaze korijeni brojnih važnih pobožnosti..

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

53,90 KM .

Podaci

Autor sveta Gertruda
Izdavač Verbum
Godina 2022
Uvez tvrdi
Broj stranica 476
Format 21,5x14,5 cm
ISBN 978-953-235-812-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Objave svete Gertrude klasično je djelo kršćanske duhovnosti s konca 13. i početka 14. stoljeća. Posebno je po tome što mu je autorica poznata svetica i mističarka, njemačka benediktinka sv. Gertruda, čiji su lik i djelo nadahnjivali mnoge poznate svece kao što su sv. Terezija Velika, sv. Franjo Saleški i sv. Filip Neri, ali i po tome što se u njemu nalaze korijeni brojnih važnih pobožnosti kao što su pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, Božjem milosrđu, ranama Isusovim, dušama u čistilištu, muci Gospodnjoj itd.

Objave svete Gertrude službeno su priznate od Crkve vrlo brzo nakon prvoga objavljivanja kao autentične privatne objave te su tijekom sedam stoljeća doživjele brojna izdanja na različitim jezicima. Ovi su spisi, u kojima Gospodin otkriva Gertrudi mnoge tajne svoje nadnaravne ljubavi prema dušama, stoljećima nadahnjivali i svećenike i laike, osobito redovnike i monahe. Od sada dostupni i hrvatskom čitateljstvu, ovi će spisi o životu i objavama sv. Gertrude, koja je uživala posebnu Božju naklonost, sigurno podjednako nadahnjivati i nove generacije katolika te ih poticati na veću ljubav prema Bogu i bližnjima, svetu ispovijed i euharistiju kao i molitvu za duše u čistilištu čija je osobita zagovornica i zaštitnica, osobito na pobožnost prema Presvetom Srcu Isusovu, njegovoj muci i ranama koje je posebno štovala.

„Kao što željezo kad je bačeno u vatru samo postaje vatra, ova duša, sva u plamenu Božjega milosrđa, sama je postala milosrđe, ne želeći ništa osim da se svi ljudi spase.“
Iz Objava svete Gertrude, Prva knjiga, 4. poglavlje

30 drugih knjiga iz iste kategorije: