PO DUHU Prikaži uvećano

PO DUHU

Marko Ivan Rupnik

Verbum

9789532357561

Novi proizvod

Poznati umjetnik i teolog o. Marko Ivan Rupnik u ovoj knjizi, na primjeru poziva upućena Abrahamu da ostavi dom i domovinu, nastoji istražiti korake duhovne teologije koja nam otvara jasan pogled na ljepotu vjere i života po Duhu. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

37,00 KM .

Podaci

Autor Marko Ivan Rupnik
Izdavač Verbum
Godina 2021
Uvez tvrdi
Prevoditelj Darko Grden
Broj stranica 160
Format 20,5x13,5 cm
ISBN 978-953-235-756-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Poznati umjetnik i teolog o. Marko Ivan Rupnik u ovoj knjizi, na primjeru poziva upućena Abrahamu da ostavi dom i domovinu, nastoji istražiti korake duhovne teologije koja nam otvara jasan pogled na ljepotu vjere i života po Duhu. Teologija je to koja nije nimalo teoretska nego duboko životna, kojoj je, kako sam o. Rupnik ističe, "na srcu spasenje ljudi, koja će biti istinski duhovna i koja će pomoći Božjem narodu da prigrli prijelaz s načina razmišljanja ukorijenjena u naravni mentalitet na način razmišljanja koji će se istinski voditi Kristom, tj. darom života koji smo primili".

Riječ je dakle o tome da smo u Duhu Svetom i po Duhu Svetom nanovo rođeni, a Rupnik nas, na temelju Svetoga pisma i kršćanske tradicije, upućuje kako doista živjeti po Duhu, kako razviti novi mentalitet koji odgovara tom novom životu primljenom na krštenju.

Život u Duhu Svetom nov je način življenja u zajedništvu, u skladu s trinitarnom istinom o čovjeku, stvorenom na sliku i priliku Božju. Nije proizvod naših nastojanja, nego prihvaćeni dar koji, uz našu sinergiju, postaje u nama darom za druge te poprima boje našega čovještva.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: