BITI OTAC SA SVETIM JOSIPOM Prikaži uvećano

BITI OTAC SA SVETIM JOSIPOM

Fabrice Hadjadj

Verbum

9789532357523

Novi proizvod

Mali vodič za pustolove postmodernih vremena

Vrijeme je da se oslobodimo predodžbe o sv. Josipu kao gotovo beživotnu starčiću. Vrijeme je da mu vratimo životnost i ljudski lik jer svetost nas ne odvaja od ljudskosti, već nas na nju beskrajno obvezuje. Josip iz Nazareta nije idealan otac: on je vrlo konkretan otac kojega, kao i sve očeve na zemlji, nadmašuje život koji se po njemu daje. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

29,30 KM .

Podaci

Autor Fabrice Hadjadj
Izdavač Verbum
Godina 2021
Uvez meki
Broj stranica 232
Format 19,5x12
ISBN 9789532357523
Jezik Hrvatski

Više informacija

Mali vodič za pustolove postmodernih vremena

Vrijeme je da se oslobodimo predodžbe o sv. Josipu kao gotovo beživotnu starčiću. Vrijeme je da mu vratimo životnost i ljudski lik jer svetost nas ne odvaja od ljudskosti, već nas na nju beskrajno obvezuje. Josip iz Nazareta nije idealan otac: on je vrlo konkretan otac kojega, kao i sve očeve na zemlji, nadmašuje život koji se po njemu daje. Njegovo je dijete ništa manje nego Sin Božji i sam Život, pa je čak i bespomoćniji od nas ostalih, trudi se činiti dobro, nesumnjivo, no nikada nije na visini zadatka (kako biti na visini pored Svevišnjega?) i zato se uvijek mora oslanjati na vječnoga Oca. Zato nam može biti putokaz i primjer. 

U dvanaest nadahnutih lekcija koje povezuju Bibliju, predaju i vlastito obiteljsko iskustvo Fabrice Hadjadj nam na temelju života sv. Josipa nudi kratak i poticajan vodič za očinstvo i obiteljski život u ovo naše, vrlo zahtjevno vrijeme. 

Pokušavajući odgovoriti na praktična pitanja poput: "Kako osvojiti Blaženu Djevicu Mariju?" ili "Kako postići da ti Bog bude poslušan bez vikanja?", Hadjadj promišlja o konkretnim svakodnevnim stvarnostima koje tvore život svake obitelji: ljubavi, partnerstvu i muško-ženskim odnosima, odgoju, očinstvu i muževnosti, vjeri, ljepoti ljudskoga rada, dostojanstvu smrti itd. 

Ova svježa, provokativna i humoristična knjiga - istovremeno vrlo čitka i duboka - iz pera jednoga od najbriljantnijih kršćanskih umova našega doba otkrit će nam tako nov pogled na sv. Josipa, ali i na očinstvo i vlastiti obiteljski život. 

Tko kaže da život mora biti program? Biti otac ne znači biti stručnjak. Otac je jadničak koji uporno nastavlja avanturu svojih otaca. Sudjeluje u onom što je najnerazumljivije i najživlje. I tu na scenu stupa Josip iz Nazareta – on je otac jer je sin, on je otac jer mu ništa nije jasno, on je otac jer se u tome gubi, ali se ne obeshrabruje. Upravo zato što je njegovo očinstvo najčišće i najradikalnije, Josip nas može voditi u ovim ekstremnim vremenima.
Fabrice Hadjadj

30 drugih knjiga iz iste kategorije: