O MOLITVI I RAZMATRANJU Prikaži uvećano

O MOLITVI I RAZMATRANJU

Verbum

9789532353396

Novi proizvod

Sv. Petar Alkantarski (1499.–1562.) duhovni učitelj i jedan od obnovitelja franjevačkog reda, provodio je veoma strog i oštar pokornički život, te već za života došao na glas svetosti. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

15,30 KM .

Podaci

Autor Sveti Petar Alkantarski
Izdavač Verbum
Godina 2013
Uvez meki
Prevoditelj Damjan Damjanović
Broj stranica 160
Format 12.5 x 20.0 cm
ISBN 978-953-235-339-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sv. Petar Alkantarski (1499.–1562.) duhovni učitelj i jedan od obnovitelja franjevačkog reda, provodio je veoma strog i oštar pokornički život, te već za života došao na glas svetosti. Bio je poznati duhovni vođa mnogim osobama, među ostalim i sv. Tereziji Avilskoj, koja je u svojoj autobiografi ji istakla da joj je bio od velike pomoći, te da je izvrstan poznavalac molitve koji daje veoma korisne upute onima koji se žele posvetiti
molitvenom životu.

Svoj nauk i iskustvo o molitvi i razmatranju iznio je u ovoj knjizi koja je postala omiljeno duhovno štivo i doživjela preko 200 izdanja na španjolskom i na drugim jezicima. Djelo O molitvi i razmatranju (sadrži i razmatranja sv. Petra Alkatranskog) koristit će svima koji žele napredovati u duhovnom životu. Danas, kada su u modi različiti (za kršćane počesto i neprihvatljivi) oblici duhovne prakse i tehnika kojima čovjek nastoji doživjeti duhovno iskustvo, ovo djelo predstavlja autentičnu školu kršćanske meditacije, te siguran i stoljećima prokušan put do duhovnog iskustva i bliskosti s Bogom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: