MALI PUT POUZDANJA I LJUBAVI Prikaži uvećano

MALI PUT POUZDANJA I LJUBAVI

Jacques Philippe

Verbum

9789532356984

Novi proizvod

S Malom Terezijom k radosnu i ispunjenu životu

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

24,00 KM .

Podaci

Autor Jacques Philippe
Izdavač Verbum
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 144
Format 19,50 X 12
ISBN 978-953-235-698-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ponekad smo skloni pomisliti da se rast u duhovnomu životu sastoji od umnažanja pobožnosti, gomilanja vlastitih zasluga i grozničave težnje k savršenosti. Takav pristup, ako smo u njemu naizgled uspješni, dovodi do zasljepljujuće oholosti i gledanja svisoka na sve druge kao u Isusovoj priči o farizeju i cariniku, a neuspješnost dovodi do nezadovoljstva i frustracija.

U konačnici, svako napredovanje vlastitim snagama pokazuje se kao varljivo i bezuspješno jer svi naiđemo na izvanjske nepremostive poteškoće, doživimo duhovnu tamu i suhoću ili snažno iskusimo vlastite slabosti.

Suočena s vlastitim ograničenjima koje bi mnoge obeshrabrile, sveta Mala Terezija se umjesto strmim i skliskim putem traganja za vlastitim savršenstvom uputila drukčijim, malim putem – odlučila se, usprkos vlastitim slabostima, uspinjati duhovnim dizalom pouzdanja u Božju ljubav.

Taj mali put otkriva nam se u ovoj poticajnoj knjizi u duhovnim razmatranjima i tumačenjima Terezijinih tekstova poznatoga autora o. Jacquesa Philippea. Životna mudrost u njima sadržana dostupna je svakome i vrlo jednostavna jer, kako je i sama Mala Terezija kazala: „Volim jednostavnost, jeza me hvata od ‘pretjerivanja’.“

Vjerno prenoseći misao svete Male Terezije u naše vrijeme i okolnosti te učeći nas prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo, ova nadahnjujuća knjiga odličan je lijek protiv perfekcionizma i siguran izvor
zdrave kršćanske duhovnosti primjenjive u svim životnim situacijama.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: