ZLATNA NIT  Roman o sv. Ignaciju Lojolskome Prikaži uvećano

ZLATNA NIT - Roman o sv. Ignaciju Lojolskome

Louis de Wohl

Verbum

9789532352887

Novi proizvod

Poznati romanopisac Louis de Wohl, čiji su romani oduševili mnoge čitatelje, u ovomu svojem djelu nudi vješto otkanu pripovijest o obraćenju i životu svetoga Ignacija Lojolskoga isprepletenu sa živopisnom i pogibeljnom poviješću Španjolske i Italije s početka šesnaestoga stoljeća.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,00 KM .

Podaci

Autor Louis de Wohl
Izdavač Verbum
Godina 2012
Uvez tvrdi
Broj stranica 311
ISBN 9789532352887
Jezik Hrvatski

Više informacija

Poznati romanopisac Louis de Wohl, čiji su romani oduševili mnoge čitatelje, u ovomu svojem djelu nudi vješto otkanu pripovijest o obraćenju i životu svetoga Ignacija Lojolskoga isprepletenu sa živopisnom i pogibeljnom poviješću Španjolske i Italije s početka šesnaestoga stoljeća. Životopis ovoga slavnog baskijskog plemića, koji je osnovao isusovački red, ubraja se u de Wohlove najbolje romane.

Teško ranjen tijekom opsade Pamplone 1521. godine, don Iñigo de Loyola spoznao je da je biti Božji vitez neusporedivo veća čast (i neusporedivo opasnije) negoli biti vitez u carevoj vojsci. Uli von der Flüe, duhoviti, inteligentni i hrabri švicarski plaćenik, odgovoran je za topovski hitac koji je onesposobio svjetovnoga i častohlepnoga mladog plemića čime se duboko upleo u Loyolin život. S Juanitom, prerušenom u dječaka Juana, Uli slijedi Loyolu na hodočašću u Svetu Zemlju kako bi ga zaštitio, no upravo je svetac onaj koji štiti Ulija i Juana. Kroz Ulijeve oči vidimo nemir i nasilje burnoga razdoblja u Jeruzalemu, Španjolskoj i Rimu.

Louis de Wohl je ponovno napisao uzbudljiv i duhovno nadahnjujuć roman za sve čitatelje.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: