NAŠ PRIJATELJ JORGE Prikaži uvećano

NAŠ PRIJATELJ JORGE

Giovanni Manna, Jeanne Perego

Verbum

9789532353723

Novi proizvod

''Nekoć davno…” Tim dobro poznatim riječima započinju sve bajke. Ovo, međutim, nije bajka, iako je itekako vrijedi ispripovjediti.

Kao i u svim bajkama, i ovdje imamo glavnoga junaka. Upoznat ćete našega prijatelja Jorgea, ali, zapravo, glavni je junak ove priče Bog. Da, dobro ste čuli, Bog...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

26,50 KM .

Podaci

Autor Giovanni Manna, Jeanne Perego
Izdavač Verbum
Godina 2015
Uvez tvrdi
Broj stranica 46
Format 320 x 220
ISBN 978-953-235-372-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

''Nekoć davno…” Tim dobro poznatim riječima započinju sve bajke. Ovo, međutim, nije bajka, iako je itekako vrijedi ispripovjediti.

Kao i u svim bajkama, i ovdje imamo glavnoga junaka. Upoznat ćete našega prijatelja Jorgea, ali, zapravo, glavni je junak ove priče Bog. Da, dobro ste čuli, Bog.

Iako ga ne vidimo i često ga nismo svjesni, Bog je prisutan u svemu što je u životu dobro i lijepo. Ali treba ga znati pronaći!

Bog je vrlo pomno i s puno ljubavi oslikao krajolik, približio osobe i ispunio svjetlošću svaki događaj tako da taj dječačić zvan Jorgito postane najprije pater Jorge, zatim monsinjor Jorge i kardinal Bergoglio te na kraju papa Franjo.

Bog je glavni junak ove priče zato što je svu svoju ljubav ulio u Jorgitovo srce, a Jorgito je junak jer je prihvatio veliku Božju ljubav i njegovo vodstvo sve dok nije postao “naš prijatelj Jorge”, prijatelj Božji.

Znate, u ovoj priči koju se spremamo pročitati nismo samo čitatelji ili promatrači. Upoznajući dječaka Jorgita svi možemo naučiti kako se predati Božjoj ljubavi i kako ljubiti svoje bližnje i tako postati ono što je on danas: Božji osmijeh svijetu.

Život pape Franje u ovoj prekrasnoj knjizi za djecu ispričan je pomoću mjestâ na kojima je odrastao. Sjajne ilustracije nagrađivanoga Giovannija Manne predstavljaju nam životni put i poziv koji su dječaka Jorgea doveli do toga da postane papa Franjo, a lagano i privlačno pripovijedanje autorice Jeanne Perego ocrtava lik mladoga Bergoglia u kojemu se svako dijete može prepoznati. Knjiga će biti odličan dar za najmlađe, a jednako tako i korisno štivo za vjeronauk i druženje s djecom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: