Novo VELIKA KNJIGA KRUNICA Prikaži uvećano

VELIKA KNJIGA KRUNICA

Verbum

9789532358766

Novi proizvod

Najveća i najcjelovitija zbirka krunica na hrvatskome jeziku

Neizmjerno bogatstvo i raznolikost izražaja omiljenoga oblika pučke pobožnosti

Više detalja

57,00 KM .

Podaci

Izdavač Verbum
Godina 2024
Uvez tvrdi
Broj stranica 604
Format 18,5x12,5 cm
ISBN 978-953-235-876-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Najveća i najcjelovitija zbirka krunica na hrvatskome jeziku

Neizmjerno bogatstvo i raznolikost izražaja omiljenoga oblika pučke pobožnosti

Zbirka od 130 različitih krunica čini ovu Veliku knjigu krunica jedinstvenom i najvećom zbirkom krunica na hrvatskome jeziku. Verbumov urednički tim po prvi je put na jednome mjestu sabrao mnogobrojne krunice koje se mole diljem svijeta, kao i sve omiljene krunice u hrvatskome narodu: na čast Presvetoga Trojstva, Bogu Ocu, Isusu i Duhu Svetomu, Svetoj obitelji, Blaženoj Djevici Mariji, arkanđelima, anđelima i svecima te krunice za duše u čistilištu. U posljednjem dijelu nalaze se krunice na različite nakane od kojih su mnogobrojne obogaćene biblijskim tekstovima, budući da u Svetome pismu pučka pobožnost pronalazi neiscrpan izvor nadahnuća. Svako od šest poglavlja knjige obogaćeno je relevantnim tekstovima crkvenoga učiteljstva koji sadrže temeljna obilježja pojedine pobožnosti te načela za njihovo ispravno vrednovanje i razumijevanje. Ovdje sabrane krunice preuzete su iz različitih provjerenih izvora, a njihova je pravovjernost potvrđena imprimaturom, odnosno crkvenim odobrenjem. U dodatku knjige nalazi se vrlo pregledan tekst o nastanku i povijesti molitve krunice Blažene Djevice Marije, najraširenije marijanske molitve na svijetu.

Budući da se, prema preporuci Crkve, u različitim oblicima pučke pobožnosti treba osjetiti liturgijsko nadahnuće i usklađenost privatne pobožnosti s liturgijskom godinom, krunice su unutar pojedinih poglavlja poredane u skladu s liturgijskim kalendarom.

Vjerujemo da će ova jedinstvena Velika knjiga krunica potaknuti vaš rast u vjeri i pomoći vam da iskrenom molitvom svagda i za sve zahvaljujete Bogu te mu u djetinjem duhu povjerite svoj život, svoje brige, ali i svoje radosti.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: