PRIJESTOLJE SVIJETA Prikaži uvećano

PRIJESTOLJE SVIJETA

Louis de Wohl

Verbum

9789532358452

Novi proizvod

Roman o Atili i papi Lavu Velikom

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

50,20 KM .

Podaci

Autor Louis de Wohl
Izdavač Verbum
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 308
Format 20,5x13,5 cm
ISBN 978-953-235-845-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Atila je grub, nasilan, arogantan. Kad poželi moć, bogatstvo, teritorij, ženu, on ih jednostavno zgrabi. Na čelu svojih horda jaše u rušilačkom pohodu na Zapad. Njegova vojska slama svaki otpor, ali on ne uspijeva konačno osvojiti ženu koju voli i ne uspijeva pobijediti nenaoružanoga starca u bijelom tik pred Rimom.

Prijestolje svijeta dramatičan je i dojmljiv prikaz petoga stoljeća u vrijeme velikih spletki i napetosti izazvanih osvajačkim pohodom Atile i njegovih horda. Slavni romanopisac Louis de Wohl, poznat po romanima KopljePosljednji križarDrvo života i brojnim drugima, dočarava nam onodobnu Europu s njezinim barbarima, njezinim gorljivim i mlakim kršćanima, dekadentnim rimskim aristokratima, njezinim političkim i ljubavnim zapletima.

Papa Lav Veliki, car Valentinijan, carica majka Placidija, princeza Honorija u koju se Atila zaljubio, vojskovođa Flavije Aecije, poznat i kao „posljednji pravi Rimljanin“, protagonisti su ove istinite i strastvene priče o velikom osvajaču i o pobjedi vjere nad svjetovnom silom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: