ČUDOVIŠTA - ZLO I ZLOČINCI U SVJETSKOJ POVIJESTI Prikaži uvećano

ČUDOVIŠTA - ZLO I ZLOČINCI U SVJETSKOJ POVIJESTI

Simon Sebag Montefiore

EPH LIBER

9789533001357

Novi proizvod

 Pred vama je tamna strana povijesti. Ova knjiga daje presjek zla u ljudskoj povijesti, fascinantna je kronika ljudske izopačenosti, lekcija dobra i zla što pokriva zadnja tri tisućljeća. „Čudovišta“ predstavljaju 101 portret zlikovaca...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

58,50 KM .

Podaci

Autor Simon Sebag Montefiore
Izdavač EPH LIBER
Godina 2009
Uvez tvrdi
Broj stranica 320
ISBN 9789533001357
Jezik Hrvatski

Više informacija

 Pred vama je tamna strana povijesti. Ova knjiga daje presjek zla u ljudskoj povijesti, fascinantna je kronika ljudske izopačenosti, lekcija dobra i zla što pokriva zadnja tri tisućljeća. „Čudovišta“ predstavljaju 101 portret zlikovaca kojima je zajedničko bilo uživanje u brutalnom iskazivanju nemilosrdne i neograničene moći, nanošenju boli i patnje te prijezir prema ljudskom životu. Na jednom mjestu upoznajte tirane i carice, osvajače i kanibale, gangstere i manijake, mučitelje i serijske ubojice. Bogato ilustrirana, popraćena relevantnim citatima, pristupačna i informativna, ova knjiga zapravo govori tko je tko od okrutnih, pohlepnih i pokvarenih ljudi. 

Što je zlo? Kako ga možemo prepoznati? Možemo li što naučiti od njega? Ova knjiga daje presjek zla u ljudskoj povijesti, fascinantna je kronika ljudske izopačenosti, lekcija dobra i zla što pokriva zadnja tri tisućljeća. U autorovu odabiru najopakijih muškaraca i žena predstavljeni su: tirani i carice, osvajači i kanibali, gangsteri i megalomanijaci, mučitelji i serijski ubojice, zavodnice i izdajice. Od Atile Biča Božjeg do Adolfa Hitlera, od Lukrecije Borgie do Ivana Groznog, od Josifa Staljina do Sadama Huseina te od prvog kineskog cara do Mao Ce-tunga, knjiga Čudovišta uzbudljiv je i poučan vodič kroz najgore ekscese ljudskog zla. Istinite priče koje bi svatko trebao znati. Upozorenja iz povijesti koja nitko ne bi smio zaboraviti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: