RAT PROTIV  HRVATSKE 1991.-1995. Prikaži uvećano

RAT PROTIV HRVATSKE 1991.-1995.

Mirko Valentić

Hrvatski institut za povijest

9789536659517

Novi proizvod

Svjedoci smo stalnih tendencija iskrivljavanja biti Domovinskog rata, a to je bila velikosrpska agresija, ali i ne samo u pitanju Hrvatske, nego i rata u Bosni i Hercegovini. Zato je ova knjiga pod nazivom "Rat protiv Hrvatske 1991.-1995. izašla u pravi trenutak, da još jednom podsjeti kako se pripremala agresija na Hrvatsku, koja ima svoju pretpovijest...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,00 KM .

Podaci

Autor Mirko Valentić
Izdavač Hrvatski institut za povijest
Godina 2010
Uvez tvrdi
Broj stranica 429
ISBN 978-953-6659-51-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Svjedoci smo stalnih tendencija iskrivljavanja biti Domovinskog rata, a to je bila velikosrpska agresija, ali i ne samo u pitanju Hrvatske, nego i rata u Bosni i Hercegovini. Zato je ova knjiga pod nazivom "Rat protiv Hrvatske 1991.-1995. (velikosrpski projekti od ideje do realizacije)" izašla u pravi trenutak, da još jednom podsjeti kako se pripremala agresija na Hrvatsku, koja ima svoju pretpovijest. Politički interesi stvaraju pomalo drugačije viđenje te povijesti, kako pojedinaca i grupacija u Hrvatskoj, tako i onih izvan naše zemlje koji ih podržavaju i potiču. A beogradska politička elita sve to dobro koristi i želi sve uvjeriti u jednakost krivnje za rat i zločine, želi sve pretvoriti u građanski rat i reći da smo svi bili jednaki, pa se valjda i svi moramo svima ispričavati, iako su se Hrvati kao žrtve zločinačke agresije dosad najviše od svih ispričavali, što je postalo posve kontraproduktivno.
Posebnu vrijednost knjizi daju prilozi s važnijim velikosrpskim projektima (na 150 strana navedeno je osam velikosrpskih projekata i jedan nacrt prijedloga o kulturnoj autonomiji Srba u Hrvatskoj iz siječnja 1991.), jer omogućuju uvid u sadržaj tih povijesnih izvora, koji su poslužili kao temelj za agresiju na Hrvatsku 1991., a potom i na Bosnu i Hercegovinu. Možda će netko primijetiti da su oni već objavljeni u drugim knjigama, no upravo pokušaji izjednačavanja krivnje i nametanje odgovornosti za izbijanje ratova u bivšoj Jugoslaviji svim stranama, kojima gotovo svakodnevno svjedočimo, posebice u dijelu medija i u istupima pojedinih političara, pokazuju potrebu za knjigama koje argumentirano svjedoče da je rat u Hrvatskoj i protiv Hrvatske početkom 90-tih godina prošlog stoljeća uzrokovan dugotrajnom velikosrpskom politikom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: