PRESAĐIVANJE ORGANA, pravo, (bio)etika i moral Prikaži uvećano

PRESAĐIVANJE ORGANA, pravo, (bio)etika i moral

Tomislav Nedić

Medicinska naklada

9789533680989

Novi proizvod

Premda je postupak presađivanja organa prilično učestala pojava u suvremenoj (transplatacijskoj) medicini, svaki postupak, bez obzira na to o kojem je organu riječ, uistinu je čudo za sebe.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

64,20 KM .

Podaci

Autor Tomislav Nedić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 266
Format 17x23 cm
ISBN 978-953-368-098-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Premda je postupak presađivanja organa prilično učestala pojava u suvremenoj (transplatacijskoj) medicini, svaki postupak, bez obzira na to o kojem je organu riječ, uistinu je čudo za sebe. Sama činjenica da svaki entitet koji je eo ipso pridonosio integritetu i životu jedne osobe odjednom to isto čini životu druge, zaista je trenutak neopisiva zadovoljstva i divljenja, ali i daljnje inspiracije u svakom znanstvenom pokušaju unaprjeđenja - jer ljepota se intrsekcije prava i bioetike ogleda upravo u zaštiti života kao temeljne društvene vrijednosti. 

Cjelokupan fenomen uzimanja, darivaja i presađivanja organa ozbiljan je problem, posebice za one osobe kojima je organ neizmjerno potreban. Upravo se zato jedan od temeljnik ciljeva ove knjige ogleda u sistematizaciji svih temeljnih pravnih i filozofskih/etičnih problema presađivanja organa kao i nuđenja onih rješenja i spoznaja koje bi mogle taj postupak učiniti možda još učinkovitijim. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: