PREVENTIVNA I SOCIJALNA PEDIJATRIJA Prikaži uvećano

PREVENTIVNA I SOCIJALNA PEDIJATRIJA

Josip Grgurić, Milivoj Jovančević i suradnici

Medicinska naklada

9789531767064

Novi proizvod

Udžbenik ističe važnost salutogeneze – znanstvene discipline koja nastoji unaprijediti zdravlje pojednica, koja govori o tome kako iz biološkog potencijala. Stoga je svrha ovog udžbenika pružiti pregled mogućnosti preventivnoga djelovanja i unaprjeđenja zdravlja djece u svim svojim sastavnicama i dinamici.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

142,50 KM .

Podaci

Autor Josip Grgurić, Milivoj Jovančević i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 603
Format 21 x 27 cm
ISBN 978-953-176-706-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Dijete je temelj opstanka i prosperiteta svake zajednice i ljudske vrste u cjelini. Djetetovo je zdravlje produkt vrlo složene i dinamične interakcije između nasljeđa i čimbenika iz okoline u kojoj se stvaraju temelji zdravlja odrasle osobe. Navedene poveznice između zdravlja najranije životne dobi i odraslih, kao i mehanizmi međudjelovanja, još su uvijek slabo poznati, ali nedvojbeno iznimno značajni. Tek kad imamo na umu sve komponente zdravlja, međusobne utjecaje  različitih čimbenika i specifične periode kad se promjene događaju, bit će moguće sveobuhvatnije spoznati značaj razdoblja ranoga rasta i razvoja.

Prevencija, sprječavanje nastanka bolesti, promatrajući sa stajališta medicine u užemu smislu, etike, ekonomije i sociologije, vrhunski je doseg suvremene medicine. Suprotno uobičajenim stajalištima, riječ je o sofisticiranoj grani medicine koja zahtijeva visoku razinu stručnosti i interdisciplinarni pristup. Ocjenjujući javnozdravstveni učinak i značenje, ne postoji klinička disciplina s kojom se može usporediti prema navedenim obilježjima.

Udžbenik ističe važnost salutogeneze – znanstvene discipline koja nastoji unaprijediti zdravlje pojednica, koja govori o tome kako iz biološkog potencijala (uglavnom je riječ o nasljeđu) postići najvišu moguću razinu zdravlja u svim aspektima (tjelesnom, duševnom, socijalnom i edukacijskom zdravlju). Stoga je svrha ovog udžbenika pružiti pregled mogućnosti preventivnoga djelovanja i unaprjeđenja zdravlja djece u svim svojim sastavnicama i dinamici.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: