PREGLEDNIK MEDICINSKOBIOKEMIJSKIH PRETRAGA Prikaži uvećano

PREGLEDNIK MEDICINSKOBIOKEMIJSKIH PRETRAGA

Zlata Flegar - Meštrić, Marijana Vučić Lovrenčić i suradnici

Medicinska naklada

9789531768108

Novi proizvod

Klinički zavod za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu Kliničke bolnice Merkur - Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za izradu referentnih vrijednosti u području opće medicinske biokemije jedan je od vodećih medicinskobiokemijskih laboratorija u Republici Hrvatskoj, koji 2017. godine obilježava 80 godina postojanja i djelovanja.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

65,00 KM .

Podaci

Autor Zlata Flegar - Meštrić, Marijana Vučić Lovrenčić i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 223
ISBN 978-953-176-810-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Klinički zavod za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu Kliničke bolnice Merkur - Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za izradu referentnih vrijednosti u području opće medicinske biokemije jedan je od vodećih medicinskobiokemijskih laboratorija u Republici Hrvatskoj, koji 2017. godine obilježava 80 godina postojanja i djelovanja. Referentnost Kliničkog zavoda proširena je na područje laboratorijske medicine dijabetesa 2010. godine, kad se Kliničkom zavodu pridružuje Odjel za laboratorijsku medicinu - dotadašnja sastavnica Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac" - Referentnog centra za šećernu bolest Republike Hrvatske i suradne ustanove Svjetske zdravstvene organizacije. 

Od 2007. godine Klinički zavod je akreditiran prema normi HRN EN 15189 za medicinskobiokemijsku djelatnost iz područja kliničke kemije, laboratorijske hematologije i koagulacije, laboratorijske imunologije - imunofenotipizacije stanica i molekularne dijagnostike, čime se obvezao na daljnje promicanje kvalitete stručnog rada, sukladnost sa sustavom upravljanja kvalitetom i stalnu edukaciju laboratorijskih djelatnika svih profila. 

Preglednik medicinskobiokemijskih pretraga Kliničkog zavoda za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu Kliničke bolnice Merkur, nacionalne bolnice I. A kategorije, pregled je razvoja Kliničkog zavoda od utemeljenja 1937. god. do danas kad njegovo područje rada obuhvaća više od 200 klinički relativnih općih, specijalističkih i visokodiferentnih medicinskobiokemiskih pretraga. Prikaz laboratorijskih pretraga, koje ispunjavaju najviše međunarodne standarde kvalitete stručnog rada, sažet je i relevantan izvor podataka iz područja medicinskobiokemijske dijagnostike povezane sa specijaliziranim granama medicine: transplantacijom, hematologijom, gastroenterologijom, kardiologijom, dijabetologijom, endokrinologijom i reproduktivnom medicinom, koja u sustavu akreditacije postiže svoju punu djelotvornost, na dobrobit kliničkih korisnika i pacijenata. 

Laboratorijska infrastruktura i profil akademskog laboratorijskog osoblja omogućile su, u suradnji s komplementarnim kliničkim disciplinama, razvoj prepoznatljivog znanstvenoga korpusa koji svojim djelovanjem kontinuirano osigurava uvjete za djelovanje Kliničke bolnice Merkur kao jednog snažnog i kvalitetnog akademskog centra u znanstvenom području biomedicine i zdravstva. Bibliografija Kliničkog zavoda svjedočanstvo je doprinosa općem dobru i znanstvenom području temeljnih i primijenjenih medicinskih znanosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: