OSNOVE SUVREMENE KIRURGIJE KATARAKTE Prikaži uvećano

OSNOVE SUVREMENE KIRURGIJE KATARAKTE

Sanja Masnec, Miro Kalauz, Tomislav Jukić

Medicinska naklada

9789531768535

Novi proizvod

Katarakta je i dalje među vodećim uzrocima sljepoće u svijetu, a operacija katarakte jedan je od najčešćih izvođenih kirurških zahvata u medicini uopće.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,80 KM .

Podaci

Autor Sanja Masnec, Miro Kalauz, Tomislav Jukić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 110
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-953-176-853-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priručnik je spoj teorijskih osnova suvremene kirurgije katarakte, ali i praktičnih iskustava, savjeta i smjernica i uključuje sažeti presjek kroz korake kirurškog zahvata katarakte metodom fakoemulzifikacije, polazeći od vrsta i načina formiranja incizija, kapsulorekse, hidrodisekcije te hidrodelineacije. Daje osvrt i na samu na samu tehniku fakoemulzifikacije, postojeće crpke implementirane unutar uređaja za fakoemulzifikaciju, kao i fakodinamiku. Detaljno su razrađene različite tehnike fakoemulzifikacije poput Divide and conquer, Chip and flip, Stop and chop Phaco chop, a ujedno daje prikaz Femtosecond-laserom potpomognute kirurgije katarakte. 
Objašnjeni su koraci odstranjivanja korteksa i epinukleusa leće, implantacije intraokularne leće, ali i rješavanje komplikacija koje se mogu dogoditi tijekom operativnog zahvata poput prolapsa vitreusa u prednju sobicu oka. Priručnik također daje i uvid u viskoelastike koji se primjenjuju u očnoj kirurgiji te u intraokularne leće i njihove komplikacije nakon ugradnje.

Namijenjen je specijalizantima i specijalistima oftalmologije i optometrije, posebno onima koji kreću putem kirurgije.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: