MEDICINA RADA I SPORTA Prikaži uvećano

MEDICINA RADA I SPORTA

Jadranka Mustajbegović, Milan Milošević, Hana Brborović

Medicinska naklada

9789531768788

Novi proizvod

Nema liječnika bilo koje specijalnosti koji se nije susreo s važnim i nerijetko izrazito složenim pitanjima odnosa bolesti i radnih mogućnosti oboljele osobe.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

45,30 KM .

Podaci

Autor Jadranka Mustajbegović, Milan Milošević, Hana Brborović
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 189
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-953-176-878-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nema liječnika bilo koje specijalnosti koji se nije susreo s važnim i nerijetko izrazito složenim pitanjima odnosa bolesti i radnih mogućnosti oboljele osobe; s pitanjima utjecaja posla ili bavljenja nekom od sportskih aktivnosti na stanje zdravlja pojedinca i/ili pak na mogućnost utjecaja posla ili sporta na sam tijek i postupak liječenja. 

Dobro poznavanje radnog mjesta i zahtjeva koje određeni sport znači za pojedinca te uvjeta na radnome mjestu ili uvjeta u kojima se određeni sport obavlja, nedvojbeno će dati cjelovitiji odgovor: to su vrste pitanja na koja, pri procjeni rizika povezanih s povratkom oboljeloga na posao ili njegovo ponovno uključivanje u sport, najčešće mogu moći dati tek zajednički odgovarajući specijalist i specijalist medicine rada i sporta. Kako su uvjeti i okviri zdravstvenog nadzora, koji provodi specijalist medicine rada, a odobrava ga zdravstveno osiguranje, minimalni, neprocjenjiva je i prijeko potrebna pomoć kliničara koji pred sobom imaju bolesnika.  

30 drugih knjiga iz iste kategorije: