BOL Prikaži uvećano

BOL

Vanja Bašić Kes

Medicinska naklada

9789531768559

Novi proizvod

Bol je subjektivo, najčešće negativno, složeno osjetno i emocionalno iskustvo povezano sa stvarnim ili mogućim oštećenjem tkiva.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

51,70 KM .

Podaci

Autor Vanja Bašić Kes
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 207
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-953-176-855-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga predstavlja svrsishodan i sveobuhvatan pregled najčešćih, ali i rijetkih bolnih sindroma u području kliničke neurologije i dentalne medicine te omogućuje znanstvenu podlogu za razumijevanje patofiziologije boli, usmjeravajući liječnika prema optimalnoj obradi bolesnika s boli.

Udžbenik sveobuhvatno prikazuje patofiziološke mehanizme nastanka boli i najsuvremenije metode u dijagnostici i liječenju boli, te ističe važnost multidisciplinarnog pristupa koji je osnovni obrazac liječenja boli. Prema poglavljima, detaljno su prikazani: patofiziologija boli, dijagnostika boli i bolnih sindroma, opći principi liječenja boli, neuropatska i orofacijalna bol, glavobolje, cervikalni sindrom, boli u leđima (torakalni i lumbosakralni sindrom), kronični bolni sindromi, viscelarna, maligna i psihogena bol.

Namijenjen je studentima medicinskih i stomatoloških fakulteta, neurolozima, internistima,, stomatolozima te liječnicima obiteljske medicine, kao i svima koji se bave dijagnostikom i liječenjem boli.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: