PSIHIJATRIJA Prikaži uvećano

PSIHIJATRIJA

Dragan Babić

Sveučilište u Mostaru

9789958160875

Novi proizvod

Knjiga opisuje odabrana psihijatrijska poglavlja koja su neizostavno potrebna svakome tko se bavi psihijatrijom i trebala bi svakako biti od pomoći stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja u njihovom boljem razumijevanju. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

40,00 KM .

Podaci

Autor Dragan Babić i suradnici
Izdavač Sveučilište u Mostaru
Godina 2018
Uvez meki
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 978-9958-16-087-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga opisuje odabrana psihijatrijska poglavlja koja su neizostavno potrebna svakome tko se bavi psihijatrijom i trebala bi svakako biti od pomoći stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja u njihovom boljem razumijevanju. Knjiga je namijenjena studentima Medicinskog, Filozofskog (Odsjek za socijalni rad) i Fakulteta zdravstvenih studija kao pomoć pri usvajanju gradiva iz onih predmeta koji obrađuju ovu oblast. Može pomoći specijalizantima psihijatrije kao i  psihijatrima, psiholozima, socijalnim radnicima i drugim stručnjacima iz oblasti psihijatrije i mentalnog zdravlja kao i svima drugima koji su na bilo koji način povezani uz problem psihijatrijskih oboljenja.

Koncepcijski udžbenik se sastoji iz tri dijela. U uvodnom dijelu je objašnjeno zašto je potrebna ova knjiga i zašto je potrebno učiti i širiti znanje iz psihijatrije ne samo psihijatrima nego i drugim srodnim stručnim granama. Kratko je opisano mjesto psihijatrije danas, slabosti suvremene psihijatrije te je istaknuto kako je borba učenjem i znanjem važna za razvoj i boljitak psihijatrije. U drugom su dijelu opisana odabrana psihijatrijska poglavlja koja se na neki način prožimaju kroz psihijatriju i neizbježan su dio psihijatrije kamo god krenuli, a rijetko su opisani i obrađeni u klasičnim udžbenicima iz psihijatrije. U trećem su dijelu kratko opisani, bez namjere ulaska u detalje, najčešći terapijski postupci i metode na način kako bi bili razumljivi i prihvatljivi psihijatrima i drugim liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima, diplomiranim zdravstvenim radnicima kao i svima koji ga čitaju i imaju dodirnu točku u radu s osobama s psihičkim smetnjama.

Tekst udžbenika  Psihijatrija, Odabrana poglavlja autora prof. dr. sc. Dragana Babića  i suradnika predstavlja izvorno djelo i za istaknuti je da  susrećemo  posebna poglavlja koja u dosadašnjim udženicima nisu opisana na tako jedinstven način. Rukopis odgovara sadržajno i metodološki oblasti za koju je namijenjen. Na sveobuhvatan znanstven i stručan način obrađuje lepezu psihijatrijskih tema. Ističem osobitu vrijednost i originalnost ovog posve izvornog djela koje prvenstveno proizlazi iz pristupa i osebujnog pregleda multidisciplinarnog pristupa. U Bosni i Hercegovini, a i šire do sada nije napisano djelo sličnog sadržaja i kvalitete, što daje osobitu vrijednost ovom rukopisu. Sadržaj i kompozicija rukopisa primjereni su, što ga  čini prikladnim za usvajanje znanja i praktičnu primjenu. Sadržaj je iznesen čitljivo, jasno i preglednoTekst je napisan razumljivim književnim jezikom uz dosljednu uporabu uvriježenog medicinskog nazivlja. (Iz recenzija)

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: