MEDICINSKA MIKROBIOLOGIJA Prikaži uvećano

MEDICINSKA MIKROBIOLOGIJA

Smilja Kalenić

Medicinska naklada

9789531768900

Novi proizvod

Prošlo je pet godina od prvog izdanja ovog udžbenika. U međuvremenu se u mikrobiologiji dogodilo mnogo promjena, zahvaljujući prije svega vrlo brzom razvoju različitih tehnika molekularne biologije: došlo je do boljeg poznavanja klasifikacije mikroorganizama, te se promijenila i nomenklatura mnogih mikroorganizama.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

115,00 KM .

Podaci

Autor Smilja Kalenić i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 730
ISBN 978-953-176-890-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Prošlo je pet godina od prvog izdanja ovog udžbenika. U međuvremenu se u mikrobiologiji dogodilo mnogo promjena, zahvaljujući prije svega vrlo brzom razvoju različitih tehnika molekularne biologije: došlo je do boljeg poznavanja klasifikacije mikroorganizama, te se promijenila i nomenklatura mnogih mikroorganizama. Stoga su u ovom izdanju promijenjena imena većeg broja mikroorganizama , a mikrosporidiji su iz parazitologije preseljeni u mikrologiju. Došlo je i do promjene u terminologiji mikrobne flore čovjeka, pa se sada govori o mikrobioti kao kompleksnoj zajednici mikroorganizama koji nastanjuju ljudsko tijelo.

 

Pojavili su se neki novi uzročnici infekcija u čovjeka uglavnom među virusima i gljivama. Pojavilo se mnogo novih rezistencija na antimikrobne lijekove i među bakterijama i među gljivama, virusima i parazitima. Također, razvile su se i nove brze i djelotvornije dijagnostičke metode. Sve je to dovelo do potrebe da se udžbenik obnovi.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: