OSIGURANJE KVALITETE RADA U SESTRINSTVU Prikaži uvećano

OSIGURANJE KVALITETE RADA U SESTRINSTVU

Zrinka Bošnjak, Ana Budimir, Smilja Kalenić

Medicinska naklada

9789533680880

Novi proizvod

 Ovaj udžbenik je namijenjen ponajprije sveučilišnim studentima sestrinstva, no može biti koristan i medicinskim sestrama/tehničarima u njihovu cjeloživotnom učenju, a i svima onima koji se bave sprječavanjem i kontrolom infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi i općenito kvalitetom kao i poboljšanjem sigurnosti u zdravstvu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

62,00 KM .

Podaci

Autor Zrinka Bošnjak, Ana Budimir, Smilja Kalenić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 318
Format 17x24 cm
ISBN 978-953-368-088-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priručnik se sastoji od četiri dijela:

u prvom se dijelu navode i objašnjavaju pojmovi i definicije iz područja kvalitete rada u zdravstvu, osiguranja i poboljšanja kvalitete i s kvalitetom najuže povezane sigurnosti bolesnika, djelatnika i posjetitelja u zdravstvu. Navodi se i problem etičnosti u istraživanjima sigurnosti bolesnika

u drugom se dijelu obrađuju rizici i upravljanje rizicima u zdravstvu, općenito i posebno

u trećem su dijelu navedene značajke sestrinskoga rada koje čine temelj kvalitete i sigurnosti

u četvrtom se dijelu prikazuju pojedine značajke osiguranja kvalitete i sigurnosti na primjerima iz različitih područja zdravstvene djelatnosti: farmakologije, transfuziologije, laboratorijske medicine i upravljanja medicinskom tehnologijom, a najviše iz područja infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi. Obrađeni su primjeri procjene rizika za razvoj infekcija, razlozi zbog kojih su te infekcije opći pokazatelj kvalitete rada. Posebno se obrađuju mogućnosti poboljšanja kvalitete u kirurgiji (kirurška lista), sprječavanje infekcija povezanih s centralnim venskim kateterom, prihvaćanje higijene ruku od strane osoblja, važnost strukture zdravstvene ustanove za poboljšanja kvalitete, uloga posjetitelja u bolnicama, uporaba osobne zaštitne opreme, sprječavanje ozljeda oštrim predmetima, a prikazan je i proces unutarnje ocjene na primjeru procjene pridržavanja standarda za sprječavanje infekcija.
Namijenjen je ponajprije sveučilišnim studentima sestrinstva, no može biti koristan i medicinskim sestrama/tehničarima u njihovu cjeloživotnom učenju, a i svima onima koji se bave sprječavanjem i kontrolom infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi i općenito kvalitetom kao i poboljšanjem sigurnosti u zdravstvu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: