FIZIKA ZA STUDENTE MEDICINE Prikaži uvećano

FIZIKA ZA STUDENTE MEDICINE

Jasminka Brnjas-Kraljević , Dubravka Krilov

Medicinska naklada

9789531765800

Novi proizvod

Ova knjiga odabranih znanja iz fizike namijenjena je studentima I. godine medicine za praćenje kolegija Fizika i biofizika. Izabrana znanja iz klasične fizike grupirana su po primjeni  na aktivnosti ljudskog organizma. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,50 KM .

Podaci

Autor Jasminka Brnjas-Kraljević , Dubravka Krilov
Izdavač Medicinska naklada
Uvez meki
Broj stranica 224
Format 17x24 cm
ISBN 978-953-176-580-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Fizika u medicini primijenjena je na nekoliko razina. Bazična biofizikalna istraživanja strukture bioloških makromolekula pomažu u rješavanju povezanosti strukture i funkcije jedne molekule. Proučavanjem interakcija različitih molekula u ovisnosti o vanjskim utjecajima kao što su mehanički, toplinski ili električni podražaji, uvodi fizikalne zakone u fiziološki proces. Istraživanja u medicinskoj fizici sve složenijim i pouzdanijim uređajima omogućuju razvoj dijagnostičkih metoda, i to na razini molekularnih promjena. Danas se može izliječiti ona bolest za koju znamo koje su promjene uzrokovane na molekularnoj razini.

Ova knjiga odabranih znanja iz fizike namijenjena je studentima I. godine medicine za praćenje kolegija Fizika i biofizika. Izabrana znanja iz klasične fizike grupirana su po primjeni  na aktivnosti ljudskog organizma. U mehanici govorimo o lokomotornom sustavu, u hidrodinamici o tjelesim tekućinama, u elektromagnetizmu o živčanom sustavu, a u optici o zakonitostima vida i pomoćnih medicinskih uređaja, jednako kao i u akustici o percepciji zvuka. 

 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: