ALGORITAM U GASTROINTESTINALNOJ ENDOSKOPIJI I ENDOSKOPSKOM ULTRAZVUKU Prikaži uvećano

ALGORITAM U GASTROINTESTINALNOJ ENDOSKOPIJI I ENDOSKOPSKOM ULTRAZVUKU

Roland Pulanić i suradnici

Medicinska naklada

9789531764872

Novi proizvod

Da bismo u svakodnevnoj praksi jedinstveno opisali GERB i Barettov jednjak te omogućili reproducibilnost nalaza, prihvaćene su dvije endoskopske klasifikacije: losanđeleska klasifikacija za GERB, te praška klasifikacija za Barettov jednjak.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,80 KM .

Podaci

Autor Roland Pulanić i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2010
Uvez meki
Broj stranica 228
ISBN 978-953-176-487-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Da bismo u svakodnevnoj praksi jedinstveno opisali GERB i Barettov jednjak te omogućili reproducibilnost nalaza, prihvaćene su dvije endoskopske klasifikacije: losanđeleska klasifikacija za GERB, te praška klasifikacija za Barettov jednjak. Isto tako, istaknuta je važnost jedinstvenog patohistološkog opisa Barettove sluznice i određivanja tumorskih biljega u uzroku, za što treba postići dogovor psihopatologa. Naime, važno je pravodobno otkriti premaligne lezije i ukloniti ih da bi se spriječio nastanak adenokarcinoma, odnosno otkrili bolesnici koji nose rizik za nastanak tog karcinoma.

U algoritmu pristupa dijagnostici ranog adenokarcinoma jednjaka navedeni su važnost endoskopske mukozne resekcije ranih malignih lezija i stvarno mjesto endoskopsog ultrazvuka u stupnjevanju tumora jednjaka. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: