ATLAS PULMOLOŠKE CITOLOGIJE Prikaži uvećano

ATLAS PULMOLOŠKE CITOLOGIJE

Ivan Pongrac

Medicinska naklada

9789531762502

Novi proizvod

Pulmološka citologija dio je Kliničke citologije u koju se ubraja hematologija, ginekološka citologija, citologija dojke, citologija urotrakta, prostate, jednjaka, želudca, jetara, cerebrospinalne tekućine i drugo...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

86,80 KM .

Podaci

Autor Ivan Pongrac
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2006
Uvez tvrdi
Broj stranica 226
ISBN 9789531762502
Jezik Hrvatski

Više informacija

Pulmološka citologija dio je Kliničke citologije u koju se ubraja hematologija, ginekološka citologija, citologija dojke, citologija urotrakta, prostate, jednjaka, želudca, jetara, cerebrospinalne tekućine i drugo.

Domena pulmološke citologije su organi smješteni unutar toraksa – pluća, sredoprsje (mediastinum) i pleura. Osim sputuma, pulmološka citologija analizira i proučava uzorke dobivene raznim metodama tijekom bronhoskopije od kateterskog aspirata, biopsije tumora bronka, BAL-a, pa sve do transbronhalne biopsije pluća i tumora.

Ova knjiga obrađuje područje kliničke medicinske citologije iz područja pulmologije, što je u nas prvi opširniji prikaz iz praktične medicinske citologije. Knjiga u tri poglavlja obuhvaća područje pluća, medijastinuma i pleure. Uz teoretski dio, značajan je i praktični dio popraćen izvrsnim fotografijama u boji koje ilustrativno tumače citopatološka zbivanja stanica od normalnih do patoloških. Knjiga je rezultat rada i bavljenja pulmološkom citologijom, više od trideset godina u citološkom laboratoriju Klinike za plućne bolesti i torakalnu kirurgiju „Jordanovac“ Zagreb, a namijenjena je specijalizantima kliničke medicinske citologije, studentima medicine koji su se opredijelili za medicinsku citologiju kao izborni predmet, citolozima kliničke medicine, kao i kliničarima koji trebaju dopuniti svoja saznanja o dometima kliničke citologije i njenim indikacijama.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: