URIČNI ARTRITIS - GIHT PODAGRA - ULOZI Prikaži uvećano

URIČNI ARTRITIS - GIHT PODAGRA - ULOZI

Slavko Čunović

Medicinska naklada

9789531761109

Novi proizvod

To je prva opširna monografija o ovoj bolesti napisana u našoj sredini i na hrvatskom jeziku. Autor, internist i reumatolog, dr. Čunović, čitav je svoj radni vijek posvetio problemu uričnog artritisa. Prvi je u nas upozorio da ta bolest nije rijetka, već se na nju naprosto zaboravilo...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

34,00 KM .

Podaci

Autor Slavko Čunović
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2000
Uvez meki
Broj stranica 160
ISBN 953-176-110-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

To je prva opširna monografija o ovoj bolesti napisana u našoj sredini i na hrvatskom jeziku. Autor, internist i reumatolog, dr. Čunović, čitav je svoj radni vijek posvetio problemu uričnog artritisa. Prvi je u nas upozorio da ta bolest nije rijetka, već se na nju naprosto zaboravilo.

Knjiga je utemeljena na bogatom vlastitom iskustvu s 217 bolesnika koje je autor brižno obradio i pratio dugi niz godina. Materija je podijeljena u pet osnovnih poglavlja koja sadržajem i smislom čine određene cjeline: uvod; povijest; metabolizam purina, stvaranje i izlučivanje urične kiseline; hiperuricemija; urični artritis (na oko stotinjak stranica s opsežnom slikovnom dokumentacijom).

Knjiga je prikladna za nastavne svrhe (studenti medicine, liječnici specijalizanti iz interne medicine te uže specijalizacije iz reumatologije), ali joj obilje citirane literature daje još i vrijednost priručnika u kojemu će i liječnici specijalisti (ali i oni primarne zdravstvene zaštite, odnosno obiteljski liječnici) naći odgovor na mnoga praktična pitanja koja se mogu nametnuti pri susretu s takvim bolesnikom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: