MAGNETNA REZONANCA KIČME Prikaži uvećano

MAGNETNA REZONANCA KIČME

Robert Semnic

Institut za onkologiju Vojvodine

9788682533030

Novi proizvod

Oboljenja kičme su vrlo česta i javljaju se u 80% svetske populacije uzrokujući bol, onesposobljenost i ekonomske gubitke. Kod više od 50% pacijenata simptomi se obično povlače u roku od 4-8 nedelja, ali postoji veliki stepen recidiva (oko 85%)...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

65,00 KM .

Podaci

Autor Robert Semnic
Izdavač Institut za onkologiju Vojvodine
Godina 2009
Uvez tvrdi
Broj stranica 392
ISBN 978-86-82533-03-0
Jezik Srpski

Više informacija

Oboljenja kičme su vrlo česta i javljaju se u 80% svetske populacije uzrokujući bol, onesposobljenost i ekonomske gubitke. Kod više od 50% pacijenata simptomi se obično povlače u roku od 4-8 nedelja, ali postoji veliki stepen recidiva (oko 85%). Bol u leđima se nalazi na sedmom mestu "najskupljih" zdravstvenih problema a ispred njega su oboljenja srca, dijabetes, hipertenzija, moždani udar, osteoartritis i pneumonija.

Dijagnostika kičme je jedna od najčešćih radioloških procedura uopšte, a među njima ne najčešće izvođena magnetna rezonanca (MR). Iako su indikacije za dijagnostiku specifični problem, uloga imidžinga u dijagnozi bola u vratnoj i lumbalnoj kičmi ostaje kontroverzna. Mnoge tzv. radiološke abnormalnosti viđene na MR se često vide kod asimptomatskih pojedinaca.

Knjiga koja se bavi MR problematikom se možda mogla pojaviti ubrzo nakon objavljivanja "Vodiča kroz magnetnu rezonancu endokranijuma" ili u okviru integralne monografije koja bi obuhvatala MR oboljenja centralnog nervnog sistema, ali se pojavljuje nakon 15 godina mog bavljenja ovom oblašću, velikog broja rutinskih pregleda, ali i onih pregleda koji predstavljaju glavobolju za dijagnostičare.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: