ZAČINI Prikaži uvećano

ZAČINI

Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić

Medicinska naklada

9789531768443

Novi proizvod

Hrana pruža temeljnu snagu života i uz obogaćenje njezina okusa o njoj brinemo cijeli život. U tome nam pomažu brojni začini, ali ne samo radi postizanja vrhunskih okusa, nego i povijesne uloge u zaštiti od krvarenja. Prirodni neprijatelj hrane su mikrobi, što znači i trajnu opasnost za zdravlje ljudi zbog njezine lakše izloženosti kontaminaciji patogenim mikrobima.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

64,70 KM .

Podaci

Autor Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 336
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-953-176-844-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Cilj ovog priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom. 

U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta. 

Priručnik je namijenjen prije svega studentima i specijalistima biomedicinskih znanosti i prehrane, ali je i bitna dopuna znanja svima koji se bave kulinarstvom ili onima koji o začinima žele doznati nešto više. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: