RACIONALNA DIJAGNOSTIKA I LIJEČENJE U PEDIJATRIJI Prikaži uvećano

RACIONALNA DIJAGNOSTIKA I LIJEČENJE U PEDIJATRIJI

Irena Bralić

Medicinska naklada

9789531768450

Novi proizvod

U pedijatrijskoj populaciji koju obilježavaju interakcija rasta, razvoja, nasljeđa i djelovanja niza čimbenika okoline, umijeće i vještina racionalne dijagnostike i liječenja je tim veći izazov. Pedijatrima je dobrobit djeteta imperativ svake intervencije.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

38,80 KM .

Podaci

Autor Irena Bralić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 163
ISBN 978-953-176-845-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Razvojem tehnologije, znanosti i njihovom implementacijom u praksu raste potreba kliničkog promišljanja racionalnosti izbora između sve složenijih i sofisticiranijih dijagnostičkih metoda u odnosu na stvarne potrebe bolesnika. U pedijatrijskoj populaciji koju obilježavaju interakcija rasta, razvoja, nasljeđa i djelovanja niza čimbenika okoline, umijeće i vještina racionalne dijagnostike i liječenja je tim veći izazov. Pedijatrima je dobrobit djeteta imperativ svake intervencije. U svakodnevnoj praksi se liječnici i cjelovit zdravstveni sustav suočavaju sa stručnim, znanstvenim, socijalno-ekonomskim, pravno-formalnim i etičkim dvojbama u pogledu iznalaženja rješenja zdravstvenih problema pojedinca i populacije. 

Priručnik iznosi suvremene, recentne stavove o racionalnoj dijagnostici i liječenju najučestalijih bolesti mokraćnog sustava, alergološko-pulmoloških, gastroenteroloških i endokrinoloških entiteta dječje dobi. Analiziraju se mogućnosti racionalne dijagnostike i liječenja niskog rasta, poremećaja spolnog razvoja – ranog i preuranjenog puberteta. Racionalna dijagnostika i liječenje izvanbolničkih upala pluća te utjecaj akutnih respiracijskih infekcija na razvoj astme obrađuje se u rasponu od ekspertnih opservacija do rješavanja problema kašlja na razini svakodnevne pedijatrijske prakse. 
Prikazuje se i novi postupak dijagnostike i liječenja gastroezofagelne bolesti, funkcionalnih bolova u trbuhu te najčešće patologije bolesti jetre u dječjoj dobi. Analiziraju se osobitosti primjene lijekova i njihova doziranja u odnosu na razvojnu dob. Posebno se sagledavaju javnozdravstveni problemi probira razvojnog poremećaja kuka kroz vrijeme, sukladno raspoloživim dijagnostičko-terapijskim metodama. Cijepljenje se razmatra kao korektiv racionalne dijagnostike i liječenja cijepljenjem preventabilnih bolesti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: