HITNA STANJA U PSIHIJATRIJI Prikaži uvećano

HITNA STANJA U PSIHIJATRIJI

Vlado Jukić, Draženka Ostojić

Medicinska naklada

9789531768375

Novi proizvod

Ova je knjiga namijenjena svim zdravstvenim djelatnicima koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa psihijatrijskim bolesnicima, ali i onima koji se s problemima zbrinjavanja duševnih bolesnika, odnosno osoba s duševnim smetnjama, susreću sporadično, ali su posebno zainteresirani za ovu problematiku.

 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

49,50 KM .

Podaci

Autor Vlado Jukić, Draženka Ostojić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 158
ISBN 9789531768375

Više informacija

Zbrinjavanje psihijatrijskih bolesnika koji zahtijevaju hitnu intervenciju jedno je od najzahtjevnijih područja rada u cjelokupnoj medicini. Hitni psihijatrijski bolesnik u pravilu je preplavljen psihopatološkim doživljajima zbog kojih intenzivno pati i zbog kojih je životno ugrožen on sam ili netko iz njegove blizine. Razrješavanje takve situacije samo je po sebi kompleksno i teško. S druge strane, poseban problem u zbrinjavanju takvih bolesnika jesu kontratransferne reakcije, među kojima je najvažniji strah, koji često ima realnu podlogu. Osim toga, psihijatrijska intervencija u hitnim slučajevima ima posebne etičke i zakonske implikacije s kojima se ne susreću stručnjaci u drugim područjima hitne medicine. 

Ova je knjiga namijenjena svim zdravstvenim djelatnicima koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa psihijatrijskim bolesnicima (psihijatrima, liječnicima u hitnoj pomoći, liječnicima obiteljske medicine, medicinskim sestrama i tehničarima, psiholozima, socijalnim pedagozima i socijalnim radnicima), ali i onima koji se s problemima zbrinjavanja duševnih bolesnika, odnosno osoba s duševnim smetnjama, susreću sporadično, ali su posebno zainteresirani za ovu problematiku.

 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: