KUK Prikaži uvećano

KUK

Anton Tudor Tomislav Mađarević

Medicinska naklada

9789531768009

Novi proizvod

Ovaj udžbenik prikazuje široku lepezu patologije kuka, dijagnostike i liječenja, posebno kirurškog. Namijenjen je prvenstveno specijalizantima ortopedije i traumatologije, ali i studentima medicine kojima će poslužiti kao prvi susret s patologijom kuka...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

77,60 KM .

Podaci

Autor Anton Tudor Tomislav Mađarević
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 363
Format 17 x 24 cm
ISBN 9789531768009
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovaj udžbenik prikazuje široku lepezu patologije kuka, dijagnostike i liječenja, posebno kirurškog. Namijenjen je prvenstveno specijalizantima ortopedije i traumatologije, ali i studentima medicine kojima će poslužiti kao prvi susret s patologijom kuka, a može poslužiti specijalistima ortopedima kao dobar podsjetnik u svakodnevnoj kliničkoj praksi te specijalistima drugih struka kao smjernica za daljnju dijagnostiku i liječenje pacijenata.


U knjizi su iznešeni suvremeni stavovi koji se primjenjuju u Klinici za ortopediju i traumatologiju Lovran, od kojih ističemo samo neke: periprotetičke infekcije(agresivno liječenje uz zamjenu endoproteze u jednom ili u dva akta u najkraćem mogućem vremenu uz također agresivno ciljanu, ali relativno kratkotrajnu antibiotičku terapiju…); periprotetički prijelomi (plastike acetabularnih defekata različitim konstrukcijama odnosno kombinacijama trabekularnim metalom poput, primjerice, cup cage ili custom made implantata…); biomehaničke (minimalnoinvazivne periacetabularne osteotomije…) i toaletne operacije kuka(artroskopske, minimalnoinvazivne); endoprotetike kuka (maksimalno racionaliziran pristup pacijentu, minimalnoinvazivni kirurški pristupi…); tumorska kirurgija femura i zdjelice (nužnost adekvatnog odstranjenja tumora i funkcionalne rekonstrukcije složenog anatomskog sustava)

30 drugih knjiga iz iste kategorije: