ŠTO JE UM? Prikaži uvećano

ŠTO JE UM?

Mirko Čorlukić

Medicinska naklada

9789533680538

Novi proizvod

Pitanja poput "Što je svijest? ili "Što je to misao? još uvijek ostaju neodgovorena. Postoji mnoštvo pokušaja da se objasni um, a i dosta uspješnih , ali djelomičnih objašnjenja. Ali i dalje ne postoji zadovoljavajuće cjelovito objašnjenje. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

50,50 KM .

Podaci

Autor Mirko Čorlukić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2023
Broj stranica 264
Format 17x24 cm
ISBN 978-953-368-053-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Pitanja poput "Što je svijest? ili "Što je to misao? još uvijek ostaju neodgovorena. Postoji mnoštvo pokušaja da se objasni um, a i dosta uspješnih , ali djelomičnih objašnjenja. Ali i dalje ne postoji zadovoljavajuće cjelovito objašnjenje. Autor nam kroz ovu knjigu, oslanjajući se na relevantne literaturne izvore, prenio stanje današnjega znanja (ili neznanja). Izlaže razna stajališta o toj temi, objašnjava ih i otkriva čitatelju osnovnu ideju svakog pristupa, dajući pritom svoje mišljenje o tome što je važno i što treba istaknuti , tako da knjiga nije samo izvješće o stanju u literaturi, već i rezultat autorova vlastitog rada - na neki način doprinosa cijelom problemu. 

Kao profesionalac u tom području - psihoterapeut psihoanalitičke orjentacije - autor se temeljito pozabavio problemom uma, stvarajući vlastito mišljenje koje će primijeniti u terapiji svojih pacjenata. Knjiga je izvrsno štivo i bit će zanimljiva svakom tko ima interesa za razumijevanje uma, mozga i srodnih tema. 

Dr. sc. Danko Nikolić, Frankfurt Institute for Advanced Studies

30 drugih knjiga iz iste kategorije: