SEKSUALNA (NE)SLOBODA - Oslobođenje ili ropstvo Prikaži uvećano

SEKSUALNA (NE)SLOBODA - Oslobođenje ili ropstvo

Therese Hargot

Verbum

9789532357080

Novi proizvod

Filozofkinja i seksologinja Therese Hargot u ovoj knjizi otkriva brojne posljedice seksualnoga oslobođenja. Na temelju desetljeća iskustva u školskom spolnom odgoju i potkrijepljeno brojnim ilustrativnim primjerima ona tvrdi da smo, usprkos tome što vjerujemo da smo se oslobodili zabrana, danas zarobljeniji nego prije.

Više detalja

39,70 KM .

Podaci

Autor Therese Hargot
Izdavač Verbum
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 192
Format 14.0 x 21.0 cm
ISBN 9789532357080
Jezik Hrvatski

Više informacija

Što smo učinili sa seksualnim oslobođenjem? Nakon 50 godina seksualne revolucije u javnom je prostoru više seksa nego što ga je bilo ikada do sada. Ali kako to utječe na današnju generaciju?

Filozofkinja i seksologinja Therese Hargot u ovoj knjizi otkriva brojne posljedice seksualnoga oslobođenja. Na temelju desetljeća iskustva u školskom spolnom odgoju i potkrijepljeno brojnim ilustrativnim primjerima ona tvrdi da smo, usprkos tome što vjerujemo da smo se oslobodili zabrana, danas zarobljeniji nego prije. Bez dlake na jeziku autorica koristi brojne primjere kako bi čitatelju što vjernije opisala posljedice čimbenika kao što su sveprisutnost pornografije i njezina laka dostupnost, stalna opterećenost pukom izvedbom i posljedični strah od neuspjeha, hormonska kontracepcija, opsjednutost spolnom orijentacijom...

Zbog toga postaje sve jasnije da je pogrešno vjerovati da se spolnost može instrumentalizirati i posjedovati kao puko potrošačko dobro, da je se može pedagoški prenijeti, socijalno konstruirati ili farmaceutski i kirurški optimizirati. Svi ti pokušaji doveli su do toga da je stvarni ljubavni život pogođen brojnim prazninama, frustracijama, nesigurnostima i samoćom. Ova knjiga to hrabro i argumentirano razotkriva te poziva da se radi dobra osoba i cijeloga društva preispitaju stavovi na području emocionalnosti, ljubavi, spolnosti i međuljudskih odnosa.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: