ZBIRKA ZADATAKA IZ ANORGANSKE KEMIJE Prikaži uvećano

ZBIRKA ZADATAKA IZ ANORGANSKE KEMIJE

Marina Cindrić, Višnja Vrdoljak

Školska knjiga

9789530309333

Novi proizvod

Sveučilišni priručnik Zbirka zadataka iz anorganske kemije napisan je prema nastavnome programu kolegija Anorganska kemija 1 i Anorganska kemija 2 za studente preddiplomskoga sveučilišnog studija Kemija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,20 KM .

Podaci

Autor Marina Cindrić, Višnja Vrdoljak
Izdavač Školska knjiga
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 272
Format 19 x 26 cm
ISBN 978-953-0-30933-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sveučilišni priručnik Zbirka zadataka iz anorganske kemije napisan je prema nastavnome programu kolegija Anorganska kemija 1 i Anorganska kemija 2 za studente preddiplomskoga sveučilišnog studija Kemija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ovaj je priručnik napisan sa svrhom da se studentima olakša svladavanje kolegija rješavanjem zadataka kojima je obuhvaćen čitav periodni sustav elemenata.

Priručnik je podijeljen u dvije cjeline: jedna sadržava zadatke koji obuhvaćaju elemente s-bloka i p-bloka, a druga elemente d-bloka i f-bloka.
Priručnik sadržava 78 zadataka s opisanim numeričkim postupkom rješavanja i/ili odgovarajućim tumačenjem, kao i 400 zadataka uz koje su dana konačna rješenja.
Većina je zadataka problemskog tipa i temeljeni su na objavljenim znanstvenim člancima te je uz svaku skupinu zadataka navedena literatura koja može pomoći u rješavanju zadataka. Za uspješno rješavanje zadataka potrebni su teorijsko predznanje iz anorganske kemije, ali i osnovna znanja ostalih grana kemije, primjerice organske i fizikalne kemije. Rješavanje zadataka studentima će pokazati jesu li razumjeli i svladali gradivo.
Osim studentima koji studiraju po programu preddiplomskoga sveučilišnog studija Kemija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ovaj priručnik može biti koristan u svladavanju nastavnih sadržaja svim studentima koji u sklopu svojih studijskih programa imaju kolegije kao što su Anorganska kemija ili Opća i anorganska kemija.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: