ANATOMIA HUMANA Prikaži uvećano

ANATOMIA HUMANA

Dubravko Jalšovec

Naklada Slap

9789531918626

Novi proizvod

Anatomia humana svojim je opsegom i ustrojstvom namijenjena kao udžbenik studentima medicine i stomatologije, ali ujedno svojim načinom izlaganja gradiva može poslužiti i kao repetitorij specijalizantima i liječnicima.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

184,30 KM .

Podaci

Autor Dubravko Jalšovec
Izdavač Naklada Slap
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 736
ISBN 978-953-191-862-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Anatomia humana svojim je opsegom i ustrojstvom namijenjena kao udžbenik studentima medicine i stomatologije, ali ujedno svojim načinom izlaganja gradiva može poslužiti i kao repetitorij specijalizantima i liječnicima.

Posebna je vrijednost dodatak sveučilišnom udžbeniku Anatomia humana Anatomsko prepariranje koje donosi pregled prepariranja topografsko-anatomskih cjelina čovječjeg tijela i namijenjen je prvenstveno studentima medicine. 

Izuzetno je važno spoznati kako je sam čin anatomskog prepariranja najbolji način usvajanja i utvrđivanja znanja, kako iz topografske anatomije, tako i iz sustavne anatomije. Taj spoj teoretskog znanja iz anatomije utjelovljen u činu samog anatomskog prepariranja doprinosi ljepoti usvajanja cjelokupnog znanja o građi čovječjeg tijela. 

Knjiga je koncipirana tako da započinje prikazivanjem lokomotornog sustava, a potom se obrađuju veće cjeline čovječjeg tijela, te glava i vrat, ruka, prsište itd. U svakoj od velikih cjelina, građa tijela je prikazana u poglavljima koja obuhvaćaju strukture pojedinih tjelesnih cjelina, organe, i topografsko-anatomske regije, te njihove međusobne komunikacije. Odabir shematskih slika i njihov raspored u tekstu knjige u najvećem su dijelu učinjeni temeljem iskustva u radu sa studentima, poglavito uz ona područja koja su zahtjevnija u usvajanju znanja. 

Osobita vrijednost udžbenika je “Anatomsko prepariranje”, koje donosi pregled prepariranja topografsko-anatomskih cjelina čovječjeg tijela, namijenjen prvenstveno studentima medicine, no koji jednako tako mogu koristiti i studenti drugih studija. 

Važno je spoznati kako je sam čin anatomskog prepariranja najbolji način usvajanja i utvrđivanja znanja, kako iz topografske anatomije, tako i iz sustavne anatomije. Spoj teoretskog znanja iz anatomije utjelovljen u činu samog anatomskog prepariranja doprinosi ljepoti usvajanja cjelokupnog znanja o građi čovječjeg tijela. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: