NA PUTU LJUDSKOSTI- poticaji za razmišljanje Prikaži uvećano

NA PUTU LJUDSKOSTI- poticaji za razmišljanje

Luka Marković

Naklada Sv. Antuna

9789537448325

Novi proizvod

Ova knjiga fra Luke Markovića donosi poticaje za razmišljanje o različitim životnim temama i situacijama.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

12,50 KM .

Podaci

Autor Luka Marković
Izdavač Naklada sv. Antuna
Godina 2010
Uvez meki
Broj stranica 96
Format 20x12,6 cm
ISBN 978-953-7448-32-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova knjiga fra Luke Markovića donosi poticaje za razmišljanje o različitim životnim temama i situacijama.

Fra Luka Marković studirao je filozofiju i teologiju u Ljubljani, gdje je i diplomirao. Od 1980. studira filozofiju i povijest na sveučilištima u Munsteru i Bochumu, gdje 1986. postiže magisterij iz oba spomenuta smjera. Magistarski rad iz filozofije, koji se bavi kritikom marksističke filozofije, izdaje mu 1987. poznata izdavačka kuća Lit. 1992. 1992. doktorira povijest na sveučilištu u Zadru. Dio dizertacije objavila je 1994. sarajevska izdavačka kuća „Svijetlo riječi", pod naslovom „Polemika ili dijalog s islamom".
U međuvremenu djeluje u Njemačkoj kao svećenik, te jedno vrijeme predaje honorarno na Volkshochschule u Kraefeldu. A od 1987. upravitelj je HKM - Munster.
Bavi se prevodilačkim radom.
Pjesme, pripovijetke, eseje i mnogobrojne članke objavljuje u raznim časopisima za kulturu, književnost i religiju. Objavljene su mu tri zbirke pjesama; dvije na hrvatskom i jedna na njemačkom.
„Živo vrelo" mu je pjesmu „Oproštaj od majke" uvrstilo među izabrane hrvatske pjesme s područja duhovne lirike. Pored zbirke pripovijedaka, objavio je za vrijeme domovinskog rata i politički roman „Predodređen za Gradišku".
Katolički tjednik iz Sarajeva objavio mu je 2006. knjigu eseja o politici, filozofiji i teologiji, pod naslovom „U potrazi za istinom". A 2007. izlazi mu dvojezično kod njemačke izdavačke kuće „Dialogverlag" knjiga„Heimta in der Fremde - Dom u tuđini".
Uvršten je u Leksikon 60 najpoznatijih emigrantskih pisaca, u Leksikon poznatih hrvatskih pisaca u Bosni i Hercegovini u zadnjih 500 godina, te u Leksikon franjevačkih autora.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: