ZA PUNI ŽIVOT: Prigodne propovijedi, razgovori, okružnice Prikaži uvećano

ZA PUNI ŽIVOT: Prigodne propovijedi, razgovori, okružnice

Marko Semren

Svjetlo riječi

9789958240898

Novi proizvod

Knjiga koja predstavlja dovršetak niza knjiga liturgijskih propovijedi i meditacija banjalučkog biskupa dr. fra Marka Semrena koji je, u izdanju Svjetla riječi, započeo izlaziti 2020. godine. Mons. Semren s pravom je svojoj knjizi dao naslov Za puni život, jer je puni život temeljna misao i nit vodilja koja prožima njegove prigodne propovijedi, razgovore i okružnice sabrane u ovoj knjizi.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

20,00 KM .

Podaci

Autor Marko Semren
Izdavač Svjetlo riječi
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 260
Format 14,2x20 cm
ISBN 978-9958-24-089-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga koja predstavlja dovršetak niza knjiga liturgijskih propovijedi i meditacija banjalučkog biskupa dr. fra Marka Semrena koji je, u izdanju Svjetla riječi, započeo izlaziti 2020. godine. Mons. Semren s pravom je svojoj knjizi dao naslov Za puni život, jer je puni život temeljna misao i nit vodilja koja prožima njegove prigodne propovijedi, razgovore i okružnice sabrane u ovoj knjizi. Povjerenje u život i ljubav prema životu na jednoj strani te znanje o životu na drugoj uzajamno se pretpostavljaju i uključuju. Ljubav prema životu i znanje o životu zajedno afirmiraju život. To nam je danas svima potrebno. Ovom knjigom, kao i svojim ukupnim djelovanjem, mons. fra Marko Semren ispunjava jednu od svojih biskupskih služba, a to je služba naučavanja (munus docendi).

U knjigu su uključena fra Markova obraćanja vjernicima u različitim prigodama, za koja je smatrao da su s jedne strane relevantni za javnost i dan-danas, a s druge da su zavrijedili biti sačuvani i kao takvi preneseni u vrijeme koje nam prethodi. Uključene su i okružnice (pisane svake godine za Dan života) koje su se pojavljivale u javnosti ustaljenim jednogodišnjim ritmom i bile objavljivane na internetskim portalima svih važnijih crkvenih ustanova u BiH, te intervjui koji su pak imali ograničen prodor do čitatelja i bili su recipirani samo u manjoj mjeri, uglavnom među onim čitateljima koji prate katolički tisak i medije. Autor je stoga odlučio i okružnice i odabrane intervjue objediniti na jedno mjesto i takve ih ponuditi čitateljima na uvid.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: