ODJECI IZ ZAVIČAJA DUŠE Prikaži uvećano

ODJECI IZ ZAVIČAJA DUŠE

Božo Lujić

Svjetlo riječi

9789958240270

Novi proizvod

Knjiga Odjeci iz zavičaja duše nastala je poglavito od manjih priloga pisanih za časopise lokalnoga i zavičajnoga karaktera povezanih s jedne strane uz prostor i vrijeme, koji im daju toplinu i boju, a s druge uz pojedine kršćanske vrijednosti konkretizirane u događajima i blagdanima u kojima se uvijek posadašnjuju i dobivaju svoju teološku težinu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

10,00 KM .

Podaci

Autor Božo Lujić
Izdavač Svjetlo riječi
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 173
Format 20,5x14,5 cm
ISBN 978-9958-24-027-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga Odjeci iz zavičaja duše nastala je poglavito od manjih priloga pisanih za časopise lokalnoga i zavičajnoga karaktera povezanih s jedne strane uz prostor i vrijeme, koji im daju toplinu i boju, a s druge uz pojedine kršćanske vrijednosti konkretizirane u događajima i blagdanima u kojima se uvijek posadašnjuju i dobivaju svoju teološku težinu. Od te ambivalentnosti i “zavičaj duše” dobiva svoje određenje. U njemu se prelamaju i prostor i vrijeme i vrijednosti, i djetinjstvo i starost, i osjećaj skrovitosti i osjećaj izgubljenosti, komad zemlje i komad neba u jednome. Zato članci u knjizi imaju ne samo lokalnu boju nego i univerzalnu poruku.

Strukturalno knjiga je podijeljena na šest manjih cjelina od kojih svaka nosi oznaku radosti: radost Božića, radost Uskrsa, radost susreta, radost franjevaštva, radost zavičaja, radost evanđelja – radost Radosne vijesti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: