POTRAGA ZA ISTINOM - od Muhameda do Isusa Prikaži uvećano

POTRAGA ZA ISTINOM - od Muhameda do Isusa

Nikki Kingsley

KYRIOS

9789538308147

Novi proizvod

Ovo je Ples života, a Svjetlo bi trebalo biti naše odredište. Ali često provodimo vrijeme plešući u zagrljaju Tame zbunjeni, povrijeđeni i izgubljeni. Takva je priča Nikki Kingsley, provedena u zagrljaju prazne tame sve dok njezin Voljeni nije došao da ju spasi i uvede u (S)svjetlo.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

36,60 KM .

Podaci

Autor Nikki Kingsley
Izdavač KYRIOS
Godina 2022
Uvez meki
Prevoditelj Petar Salečić
Broj stranica 208
Format 14.5 x 20.5 cm
ISBN 978-953-8308-14-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

ŠTO JE ISTINA?
Ovo je bilo pitanje u Nikkinom srcu na koje je Bog odgovorio na nevjerojatan način. Nikkin život dramatično se okrenuo kada je doživjela čudesan događaj koji se dogodio u praznoj katoličkoj crkvi.
Ovaj mistični susret sa živim Isusom Kristom bio je ključna točka u njezinu životu koja ju je dovela licem u lice sa samom Istinom.
Njezina će vam priča dati prozor u srce islamske kulture gdje vlada strah. Nikkino dramatično obraćenje iz te tame ostavit će vas ispunjenima nadom i čuđenjem nad Živim Gospodinom, koji i danas traži svoju izgubljenu ovcu.
Dobro došla kući Nikki, dobro došla kući!
Jesse Romero, katolički radio voditelj, evangelizator i autor
“Iako je autorica knjige prije obraćenja bila muslimanka, te nam na početku iznosi svoja iskustva kao muslimanke, i mi katolici bez problema možemo njena iskustva primijeniti na svoj život. Muslimani imaju svoju strogu tradiciju glede obitelji, ženidbe, položaja žene u braku odnosno njene podčinjenosti.
No, primijenimo li Naylahino (odnosno Nikkino) iskustvo na
vlastiti život, možemo vidjeti kako smo i mi često vezani nekim pravilima koja nam okolina nameće, i mi imamo svoga Tahira kojem smo potčinjeni. Na kraju knjige autorica nam otkriva duhovno iskustvo razgovora s Bogom u kojem joj On otkriva ono što smo mogli nazrijeti čitajući knjigu: ona je od utrobe bila predodređena (odabrana) za ono što je postala – evangelizatorica. No, morala je proći težak put do toga. Knjiga je jednostavan ali dubok i kvalitetan duhovni vodič za svakoga tko želi istinski upoznati Gospodina Isusa i po njemu se vratiti Ocu.
Od sumnji na početku, negiranja Boga koje korijen ima u odbijanju izlaska iz prividne sigurnosti koju nam pruža aktualna ili prijašnja životna situacija (zaštićenost od strane obitelji), do polaganog odrastanja u vjeri i nailaženja na prve probleme kojima nas Sotona želi sputati i skrenuti s puta. Nadvladavši prve kušnje, kao i autorica, dolazimo do određene sigurnosti i spoznaje Boga. Ali to nije dovoljno: potrebna je djetinja vjera i predanje u Njegove ruke. Na tome nam putu pomažu i sveci koje nam Bog stavlja na put kao što je njoj stavio Padre Pia te mistična iskustva koja je imala kako bi do kraja spoznala što Bog želi od nje. Neizostavno je i duhovno vodstvo koje je imala u svećenicima Robu i Jonatanu. U svakom slučaju, mislim da knjigu vrijedi pročitati.”
vlč. Kristijan Perović
“Knjiga se čita u dahu. Potraga za Istinom je neophodna i postaje sve intenzivnija sve dok Bog ne dođe na prvo mjesto i ispuni srce, preobrazi život i sve pretvori u dio velike ljubavne priče koja traje vječno. Nadnaravno je još stvarnije od naravnoga kojemu otvara neprolazne horizonte i ispunjava dušu.”
don Josip Mužić
“Djelo Potraga za Istinom – od Muhameda do Isusa autorice Nikki Kingsley čita se, kao što bi se u današnjem žargonu reklo, »na dašak« bez prekida, naprosto ne možeš ostaviti tekst dok ne dođeš do kraja! Zahvaljujem glavnom uredniku izdavačke kuće Kyrios Petru za neumorno i hvalevrijedno izdavaštvo s uvijek novim aktualnim temama. Što je Život, nego ples između Svjetla i Tame? U plesnu dvoranu ulazimo pri rođenju i započinjemo ovaj ples, a koliko dobro savladamo korake i izvedemo ples, ovisi o tome gdje ćemo živjeti cijelu vječnost. Ovo je Ples života, a Svjetlo bi trebalo biti naše odredište. Ali često provodimo vrijeme plešući u zagrljaju Tame zbunjeni, povrijeđeni i izgubljeni. Takva je priča Nikki Kingsley, provedena u zagrljaju prazne tame sve dok njezin Voljeni nije došao da ju spasi i uvede u (S)svjetlo. Vrijedno je krenuti zajedno s autoricom na ovo, mogli bismo reći, avanturističko i mistično putovanje s puno iznenađenja. Vjerojatno se mi kao čitatelji na hrvatskom jezičnom području nalazimo u drugačijoj poziciji glede religije, no ovdje se na koncu radi o čistoj mističnoj vjeri, koja zasigurno nedostaje mnogima od nas.
Zanimljivo je promatrati funkcioniranje pakistanske ismailitsko-muslimanske obitelji te zahtjeve koji se postavljaju pred žene čak i u liberalnijem prakticiranju islama, ali ova knjiga sadrži mnogo više od predstavljanja kulture. Žeđ za (I)istinom je u konačnici izazov čitatelju da bude otvoren Gospodinovoj prisutnosti, bilo da se pojavljuje u snu, u viziji ili jednostavno kroz unutarnji nagon koji gori duboko u srcu čitatelja. I nama predstoji učiniti taj odvažni i hrabri iskorak iz zagrljaja tame i puninu svjetla Oca nebeskoga (Abba) te mu dopustiti da, po sili i snazi Duha Svetoga, vodi i upravlja našim životom ovdje i sada, pa sve do vječnosti. Na tom putu poslušajmo Marijin poziv, kako bismo našli oproštenje i mir u njenom Sinu u otvorenosti Duhu koji nam daje snagu da i mi danas u svijetu naviještamo Božju ljubav.”
s. Amabilis Jurić
_________________
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo; i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze. Iv 1, 1-5
Što je Život nego ples između Svjetla i Tame? U plesnu dvoranu ulazimo pri rođenju i započinjemo ovaj ples, a koliko dobro savladamo korake i izvedemo ples, ovisi o tome gdje ćemo živjeti cijelu vječnost. Ovo je Ples Života, a Svjetlo bi trebalo biti naše odredište. Ali često provodimo vrijeme plešući u zagrljaju Tame zbunjeni, povrijeđeni i izgubljeni. Takva je moja priča, provedena u zagrljaju prazne Tame sve dok moj Voljeni nije došao spasiti me i uputiti me u Svjetlo. Ovo je moje putovanje od Muhameda do Isusa.
Dok započinjem svoju priču i izlažem svoj život pred vama, činim to sa željom da vidite nevjerojatnu ljubav Boga Oca.
Ovaj Nebeski Otac nikada nije odustao spasivši život svoje kćeri izgubljene u složenom Plesu života. Dok putujete sa mnom kroz zavoje mog života, nadam se da ćete i vi ostati zadivljeni dubinom ljubavi koju Bog ima za svu svoju djecu.
Pozivam vas da me slijedite natrag u muslimanski svijet gdje vjera i kultura vladaju kao nemilosrdni kralj, a zatim me slijedite u transformirajuću ljubav koja me je učinila novim stvorenjem. Hodajte sa mnom kroz tamu u Svjetlo.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: