Rodna revolucija Prikaži uvećano

RODNA REVOLUCIJA

Marguerite A. Peeters

Verbum

9789532354829

Novi proizvod

U izvrsnoj i vrlo preglednoj knjizi Rodna revolucija autorica Marguerite A. Peeters vodi čitatelja do samoga izvora rodne teorije za koju je papa Franjo rekao da je jedan od elemenata ideološke kolonizacije kojoj je podvrgnuto suvremeno društvo. Autorica u knjizi pokazuje kako je do pojma rod (gender) uopće došlo, što on sve znači i koje su posljedice

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

20,70 KM .

Podaci

Autor Marguerite A. Peeters
Izdavač Verbum
Godina 2016
Uvez meki
Prevoditelj Lidija Paris
Broj stranica 168
Format 19,5 x 12,0 cm
ISBN 978-953-235-482-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

U izvrsnoj i vrlo preglednoj knjizi Rodna revolucija autorica Marguerite A. Peeters vodi čitatelja do samoga izvora rodne teorije za koju je papa Franjo rekao da je jedan od elemenata ideološke kolonizacije kojoj je podvrgnuto suvremeno društvo. Autorica u knjizi pokazuje kako je do pojma rod (gender) uopće došlo, što on sve znači i koje su posljedice prihvaćanja takva načina mišljenja u konkretnomu životu pojedinca i čitava
društva. Na jednostavan i otvoren način autorica upozorava na opasnosti kojima rodna teorija prijeti čitavoj civilizaciji više ili manje neprimjetno namećući vlastite norme u svim slojevima našega društva i kulture.

Jednostavna i koncizna, studiozno pripremljena, ova će knjiga biti važno sredstvo u razlučivanju suvremenih ideja te snažan poticaj da se pažljivo analiziraju podrijetlo i posljedice teorija koje se žele nametnuti kao nove globalne norme.

  • Kada i kako se pojavio pojam gender i njegov ideološki razvitak na Zapadu
  • Rodna perspektiva kao globalna politička norma
  • Globalna kultura rodne ravnopravnosti
  • Kritička analiza
  • Praktična razmišljanja i perspektive nade – postoji li izlaz?!

Pitam se: nije li takozvana rodna teorija izraz frustracije i rezignacije koja ima za cilj izbrisati seksualnu razliku jer se ne zna s njom suočiti? U opasnosti smo da napravimo korak unatrag. Uklanjanje razlike, naime, problem je, nije rješenje.
papa Franjo

30 drugih knjiga iz iste kategorije: