DESET (PREKRŠENIH) ZAPOVIJEDI Prikaži uvećano

DESET (PREKRŠENIH) ZAPOVIJEDI

9789532357745

Novi proizvod

Deset Božjih zapovijedi: kako ih živimo, kako ih kršimo i što to otkriva o nama!

U ovoj sasvim jedinstvenoj knjizi Deset (prekršenih) zapovijedi sadržano je deset ispovijesti naših suvremenika o njihovoj unutarnjoj borbi, o tome što se u savjesti događa kada se suočimo s vlastitim slabostima. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

27,50 KM .

Podaci

Autor Grzegorz Górny, Krzysztof Koehler, Tomasz P. Terlikowski, Rafał Tichy, Filip Memches, Wojciech Wencel, Jan Zieliński, Marek Horodniczy, Aleksander Kopinski, Tadeusz Grzesik
Izdavač Verbum
Godina 2021
Uvez meki
Prevoditelj Goran Andrijanić
Broj stranica 128
Format 20,5X13,5 cm
ISBN 978-953-235-774-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Deset Božjih zapovijedi: kako ih živimo, kako ih kršimo i što to otkriva o nama!

U ovoj sasvim jedinstvenoj knjizi Deset (prekršenih) zapovijedi sadržano je deset ispovijesti naših suvremenika o njihovoj unutarnjoj borbi, o tome što se u savjesti događa kada se suočimo s vlastitim slabostima. Posebna je vrijednost knjige u tome što je riječ o svjedočanstvima članova redakcije poljskoga časopisa Fronda, utjecajnoga glasila katoličkih intelektualaca. Ovi poznati i javno angažirani katolici koje je vjernička javnost smatrala uzorima
i superjunacima otvoreno su i bez dlake na jeziku iznijeli svoje
najdublje i najveće slabosti. Naslovna ilustracija sa Supermanom, koji kleči pred svećenikom i ispovijeda se, ironični je komentar na stanje njihova duha, ali i poruka o slabostima svih nas. Jedan od njih tako ispovijeda: "Griješio sam na istim područjima kao i žrtve mojih tekstova, ali nekako na puno groteskniji način… Ja. Veliki pjesnik. Vitez vjere. Budućnost naroda."

Neke ispovijesti posebice svjedoče o duhovnim zamkama u koje mogu upasti oni koji vode „sveti rat“ protiv svojih neistomišljenika u javnosti. Egoizam, nedostatak milosrđa, pogrešna nakana, mesijanski kompleks... samo su neke od njih. Ova autentična svjedočanstva konkretnih ljudi s vlastitim emocijama, psihologijom i životnim okolnostima zorno pokazuju kako se u zrcalu Božjih zapovijedi nepogrešivo otkriva prava istina o svima nama. Ona su ujedno i poziv da se, neovisno o svojemu društvenom, poslovnom i volonterskom vjerničkom angažmanu, uvijek iznova trebamo vraćati korijenima, tj. odnosu s Bogom i Božjom riječju.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: