KRŠTENJE U DUHU I DAROVI DUHA SVETOGA Prikaži uvećano

KRŠTENJE U DUHU I DAROVI DUHA SVETOGA

STEPHEN H. HEDGES

VINOGRAD

9789534850107

Novi proizvod

Svrha je ove knjige jednostavan uvod u krštenje i darove Duha Svetoga. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,70 KM .

Podaci

Autor Stephen H.Hedges
Izdavač Vinograd
Godina 2019
Uvez meki
Prevoditelj Josip Sinjeri
Broj stranica 229
Format 15x22,8 cm
ISBN 9789534850107
Jezik Hrvatski

Više informacija

Svrha je ove knjige jednostavan uvod u krštenje i darove Duha Svetoga. Podijeljena je u četiri dijela. Prvi dio je naslovljen Krštenje u Duhu Svetome i bavi se novozavjetnim referencijama na krštenje u Duhu Svetome te donosi sličnosti i razlike između krštenja u vodi i krštenja u Duhu Svetome.

Drugi dio dubinski analizira uporabu riječi karizma u grčkome Novom zavjetu. Uporaba te grčke riječi označava darove koji su dostupni vjernicima.

Treći dio razmatra devet darova Duha Svetoga koji su navedeni u Prvoj poslanici Korinćanima. Izdvojeni su i primjeri darova koje su imali Isus i apostoli te kako su se koristili tim darovima. K tomu su dodani i primjeri mnogih darova u Starom zavjetu.

U četvrtom dijelu nalaze se upute kako primjenjivati duhovne darove, što trebamo znati da bismo prepoznali koje darove Gospodin želi da imamo i kako prosuditi proroštvo.

Svi oni koji su primili krštenje imaju barem četiri dara (uključujući i taj da mogu služiti drugim vjernicima). Pavao očekuje da svi vjernici mogu govoriti u jezicima i tumačiti jezike u zajednici, a Sveto pismo jasno daje do znanja da svi možemo prorokovati. Ta bi spoznaja trebala potaknuti sve vjernike da djeluju u darovima Duha Svetoga.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: