I RIJEČ JE BOŽJA RASLA Prikaži uvećano

I RIJEČ JE BOŽJA RASLA

Mario Cifrak

Kršćanska sadašnjost

9789531110082

Novi proizvod

Evanđelje je prolazilo put od navještaja (kerigme) do literarnog značaja, tvrdi autor koji je svoj rad posvetio tome nijansiranome prijelazu. Kerigmatski aspekt vrlo je vidljiv u Djelima apostolskim i tzv. misijskim govorima koje su osobito održali Petar i Pavao

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

24,60 KM .

Podaci

Autor Mario Cifrak
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 140
Format 16,50X23,50CM
ISBN 9789531110082
Jezik Hrvatski

Više informacija

Zato se autor posvećuje tim protagonistima proučavajući njihove govore i djela. Slijedeći taj kerigmatski i povijesni trag, autor zaključuje da su ta dva vida međusobno usko povezani, a Markova književna vrsta „evanđelja“ odredila je  pripovijedanje o Isusu i kerigmu o Kristu.

„Riječi, djela i sudbina Isusova ovdje su međusobno povezani na način koji je bitan i presudan za cjelokupnu povijest kršćanstva“, kaže zagrebački bibličar uvodeći u ovu svoju studiju koja prati kerigmu do pisanog evanđelja: „I riječ je Božja rasla“ (Dj 6,7). „Pripovijedanje, koje je usredotočeno na kerigmu , pomaže nam razumjeti da uskrsna vjera nije vezana uz grob, nego uz kerigmu, a time uz ono što su kefa i ostali učenici doživjeli u susretima s Uskrslim. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: