TEOLOŠKO-BIOETIČKO VRJEDNOVANJE TRANSHUMANISTIČKE ANTROPOLOGIJE Prikaži uvećano

TEOLOŠKO-BIOETIČKO VRJEDNOVANJE TRANSHUMANISTIČKE ANTROPOLOGIJE

Odilon-Gbènoukpo Singbo

Kršćanska sadašnjost

9789531113892

Novi proizvod

Riječ je o prvom sustavnom znanstvenom istraživanju transhumanizma općenito, i transhumanističke antropologije posebno na polju teologije u grani moralne teologije na hrvatskome govornom području.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,20 KM .

Podaci

Autor Odilon-Gbènoukpo Singbo
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2021
Uvez tvrdi
Broj stranica 404
Format 16,50X23,50CM
ISBN 9789531113892
Jezik Hrvatski

Više informacija

No, daleko se više nameće svojim sadržajem, kritičkim analizama, raščlambama, porukama i zaključcima u kojima autor pokazuje veličinu svojih intelektualnih i znanstvenih talenata oplemenjenih i usavršenih nadnaravnim darovima vjere, nade i ljubavi.

Ova knjiga doprinosi svojevrsnom osuvremenjivanju moralne teologije u kontekstu kritičkoga suočavanja sa suvremenim i aktualnim bioetičkim izazovima koji zahtijevaju prikladnu dijalošku otvorenost i razboritu prosudbu.

Istraživanje dr. Odilona pokazuje da transhumanistički pokret koji cilja na povećanje i poboljšanje fizičkih, fizioloških, psihičkih, mentalnih i emocionalnih sposobnosti čovjeka sa znatnim produženjem životnoga vijeka, nije samo pokret slijepog i banalnog povjerenja u tehnološki napredak, već nosi utopijsku čežnju za nadilaženjem onoga ljudskog u ljudskoj vrsti, kako bi došao do nove vrste »čovjeka«.

Kakva je budućnost čovjeka i samog pokreta; odgovor ovisi o smjernicama koje želimo dati tehnološkom napretku, o sadržajima koje želimo unijeti u umjetne inteligencije, robotiku i u ljudski genom s jedne strane, i o shvaćanju ljudske ranjivosti, duše, svjesnosti, slobode i biomedicinskog poboljšanja životnih uvjeta, s druge strane.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: