RAZLIČITI I UJEDINJENI Prikaži uvećano

RAZLIČITI I UJEDINJENI

Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Kršćanska sadašnjost

9789531113380

Novi proizvod

Knjiga Različiti i ujedinjeni sadržava riječi i govore pape Franje na temu međuljudskih odnosa i komunikacije, kao umijeća sebedarja i prihvaćanja drugoga koji je dar. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

33,90 KM .

Podaci

Autor Papa Franjo
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2021
Uvez tvrdi
Broj stranica 188
Format 13 x 20,6 cm
ISBN 9789531113380
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga Različiti i ujedinjeni sadržava riječi i govore pape Franje na temu međuljudskih odnosa i komunikacije, kao umijeća sebedarja i prihvaćanja drugoga koji je dar. Podnaslov Komuniciram, dakle jesam želi naglasiti da osobna jedinstvenost svakoga, zapravo, izlazi na vidjelo upravo u komunikaciji - načinu na koji idemo ususret drugomu radi izgradnje zajedništva. Pravu srž riječî Svetog Oca u ovoj knjizi donose kateheze o obitelji, izgovorene tijekom audijencija srijedom.

Predgovor za knjigu napisao je nadbiskup Canterburyja Justin Welby, lider Anglikanske zajednice. On naglašava da je srce kršćanske vjere – koja je zajednička na ekumenskoj razini – otkriće i navještaj – Boga  Ljubavi, zajedništva osoba, što se očituje u prijateljstvu i bratstvu, utemeljenima na dobrohotnosti i opraštanju.

Knjiga završava s jednim dosad neobjavljenim tekstom pape Franje, u kojem nam predstavlja evanđeosku zgodu o bogatom mladiću (usp. Mk 10, 17-27), do kojeg dopire Isusov pogled ljubavi. Riječ je, zapravo, o pogledu upućenomu svima nama: ako ga prihvatimo, on nam omogućuje da druge gledamo s istinskom ljubavlju. To je početak vječnog života, raja, koji je prebivanje u ljubavi.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: