C.S. LEWIS- BIOGRAFIJA PRIJATELJSTVA Prikaži uvećano

C.S. LEWIS- BIOGRAFIJA PRIJATELJSTVA

Colin Duriez

Kršćanska sadašnjost

9789531110372

Novi proizvod

C.S. Lewis, pisac velikih uspješnica poput "Pisma starijeg đavla mlađem" ili "Kronika iz Narnije", bio je sveučilišni profesor, popularizator vjere i - velika zagonetka.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,80 KM .

Podaci

Autor Colin Duriez
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2016
Uvez tvrdi
Format 14.0 x 20.0 cm
ISBN 9789531110372
Jezik Hrvatski

Više informacija

C.S. Lewis, pisac velikih uspješnica poput "Pisma starijeg đavla mlađem" ili "Kronika iz Narnije", bio je sveučilišni profesor, popularizator vjere i - velika zagonetka. Tijekom cijeloga života najznačajnija su mu prijateljstva bila jako važna, od ranih dana na sjeveru Irske i školskih dana u Engleskoj, kao tinejdžera u rovovima Prvoga svjetskog rata, a potom u Oxfordu i dalje. Prijateljstva koja je gajio tijekom cijeloga svojega života pokazala su se životno važna i utjecala su na njegove ideje, uvjerenja i djela.
Ova se Lewisova biografija usredotočuje na njegova najvažnija prijateljstva i djelomično otkrivaju tko je i kakav je taj poznati pisac zapravo bio. U ta su prijateljstva uključeni i članovi književne skupine Inklings povezane s njim te nam, zajedno s mjestima u kojima je boravio kao i događajima u njegovu životu te njegovim djelima, pomažu razumjeti tko je bio C.S. Lewis.
Ova knjiga nije pisana za znanstvenika, nego za običnog čitatelja, koji je možda pročitao knjigu ili dvije o Narniji ili možda "Pisma starijeg đavla mlađem". Neki su čitatelji zavirili u njegovu popularnu teologiju kao što je djelo "Kršćanstvo nije iluzija" ili u njegov opis žalovanja za suprugom koju je izgubio. Colin Duriez u ovoj je knjizi donio piščev životopis na temelju njegovih prijateljstava, ali i na temelju najnovijih znanstvenih spoznaja i neobjavljenoga materijala.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: