ČOVJEK ZAROBLJEN OHOLOŠĆU I OSLOBOĐEN MILOSRĐEM Prikaži uvećano

ČOVJEK ZAROBLJEN OHOLOŠĆU I OSLOBOĐEN MILOSRĐEM

Tonči Matulić

Kršćanska sadašnjost

9789531112826

Novi proizvod

Tekstovi u ovoj knjizi prigodno su pisani i objavljivani u obliku kolumni u Kršćanskoj obiteljskoj reviji Kana u razdoblju od siječnja 2011. do prosinca 2018. godine, dakle punih osam godina. Objavljeno je pedeset i devet kolumni u kojima se promišlja o oholosti, grijehu te podrobnije, o manifestacijama struktura grijeha oholosti hrvatskome društvu i međunarodnoj zajednici, ali i vjeri i milosrđu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,20 KM .

Podaci

Autor Tonči Matulić
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 375
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 9789531112826
Jezik Hrvatski

Više informacija

Tekstovi u ovoj knjizi prigodno su pisani i objavljivani u obliku kolumni u Kršćanskoj obiteljskoj reviji Kana u razdoblju od siječnja 2011. do prosinca 2018. godine, dakle punih osam godina.

U prvome dijelu knjige, koji donosi petnaest tekstova, sustavno se promišlja o grijehu svih grijeha, dotično o oholosti, predstavljajući intimne strukture toga glavnog i korijenskog grijeha za kojega je sv. Augustin ustvrdio da je initium omnis peccati – početak svakoga grijeha. No trebaju su također zasijecale u živo tkivo društvene i crkvene zbilje pa donose promišljanja o aktualnim temama i izazovima, a ne samo o teološkim načelima. Zbog toga se na načelna promišljanja o strukturama grijeha oholosti nadovezuju promišljanja o nekim konkretnim eklatantnim manifestacijama struktura grijeha oholosti u hrvatskome društvu. Treći dio ove knjige donosi promišljanja o manifestacijama struktura grijeha oholosti u međunarodnoj zajednici. U četvrtome dijelu knjige sadržana su promišljanja o vjeri i milosrđu kao jedinom istinskom i djelotvornom lijeku kojim možemo izliječiti smrtonosnu bolest oholosti koju može izliječiti samo Bog svojim milosnim zahvatom.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: