ŠTO JE TO OBITELJ? Prikaži uvećano

ŠTO JE TO OBITELJ?

Fabrice Hadjadj

Kršćanska sadašnjost

9789531113267

Novi proizvod

Knjiga "Što je to obitelj?" otvara elementarno pitanje koje je danas u vrijeme istospolnih „brakova“, rodne ideologije, tehničkih manipulacija embrijima sasvim smisleno postaviti. Za autora u ovoj knjizi, „obitelj je tjelesna podloga za otvaranje transcendenciji; mjesto gdje nas spolna razlika, generacijska razlika, i razlika između tih dviju razlika, poučava da se okrećemo drugomu kao drugomu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

36,50 KM .

Podaci

Autor Fabrice Hadjadj
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 192
Format 13.5 x 20.5 cm
ISBN 9789531113267
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga Što je to obitelj? esejista i filozofa Fabricea Hadjadja otvara elementarno pitanje koje je danas u vrijeme istospolnih „brakova“, rodne ideologije, tehničkih manipulacija embrijima sasvim smisleno postaviti. Prema Hadjadju i pogledima na obitelj u ovoj knjizi, „obitelj je tjelesna podloga za otvaranje transcendenciji; mjesto gdje nas spolna razlika, generacijska razlika, i razlika između tih dviju razlika, poučava da se okrećemo drugomu kao drugomu. To je mjesto dara i neprocjenjivog primanja života koji se širi po nama i mimo nas, i koji nas tjera uvijek naprijed u misterij postojanja.

Na samom početku knjige Hadjadj se osvrće na pitanje tjelesnosti, ljudske spolnosti koju razumijeva u svjetlu biblijske objave o Božjem stvaranju čovjeka na Božju sliku i činjenice Utjelovljenja Božje Riječi. Kako sam autor ističe, teza ove knjige počiva na superiornosti obitelji te dodaje da su „krevet i stol“ dva dijela pokućstva koja zaslužuju najveće poštovanje, zaključujući da je „sav ulog u tome da se u odnosu na epruvetu i ekran prizna njihova neusporediva veličina.“

Nazvavši ovu knjigu ultraseksističkom malo fašistoidnom, Fabrice Hadjadj poigrava se riječima, ironijom i uz vrlo intrigantne podnaslove (Transcendencija u gaćama, Upravljanje rađanjem, Protiv 'zdrave obitelji' …) vrlo slobodno i duboko progovara o obitelji.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: