MUDROSNE I POETSKE KNJIGE - UVOD U KNJIGE STAROGA ZAVJETA 3 Prikaži uvećano

MUDROSNE I POETSKE KNJIGE - UVOD U KNJIGE STAROGA ZAVJETA 3

Anto Popović

Kršćanska sadašnjost

9789531112284

Novi proizvod

Ova knjiga predstavlja treći svezak u planiranome nizu od ukupno četiri knjige Uvoda u knjige Staroga zavjeta istog autora.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

49,30 KM .

Podaci

Autor Anto Popović
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 520
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 9789531112284
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova knjiga predstavlja treći svezak u planiranome nizu od ukupno četiri knjige Uvoda u knjige Staroga zavjeta istog autora.

Ovaj svezak obrađuje sedam starozavjetnih mudrosnih i poetskih knjiga onim redoslijedom kojim ih donose suvremena katolička izdanja Biblije. Svaka od ovih sedam knjiga obrađena je u zasebnom poglavlju: Knjiga o Jobu (drugo poglavlje), Knjiga Psalama (treće poglavlje), Knjiga Izreka (četvrto poglavlje) Knjiga Propovjednikova (peto poglavlje) Pjesma nad pjesmama (šesto poglavlje), Knjiga Mudrosti (sedmo poglavlje) i Knjiga Sirahova (osmo poglavlje).


U ovome svesku nalaze se još tri poglavlja koja obrađuju sljedeće teme: Općenito o biblijskoj mudrosti (prvo poglavlje), Personificirana, poosobljena Mudrost (deveto poglavlje) te Mudrosna književnost u Egiptu i u Mezopotamiji (deseto poglavlje).


U knjizi se nalazi i jedan ekskurs s naslovom Poetski jezik i književne vrste psalama.


Pisac se služio najrelevantnijom i najsuvremenijom literaturom u priređivanju ove knjige, ali sadrži i izvorne elemente koji su utkani u prikaz pojedinih mudrosnih i poetskih knjiga.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: