ALBERT SCHWEITZER Prikaži uvećano

ALBERT SCHWEITZER

Enrico Colombo

Kršćanska sadašnjost

9789531107815

Novi proizvod

Albert Schweitzer jedinstvena je pojava svjedoka onoga što je proučavao: pomno iščitavanje Isusove poruke, koju shvaća kao eshatološku poruku – za razliku od liberalne teologije – te mistike apostola Pavla, dovelo ga je do radikalnoga prakticiranja kršćanske etike te je velik dio svojega života posvetio brizi za gubavce u bolnici koju je sam osnovao u Gabonu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

25,30 KM .

Podaci

Autor Enrico Colombo
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 123
ISBN 9789531107815
Jezik Hrvatski

Više informacija

Albert Schweitzer jedinstvena je pojava svjedoka onoga što je proučavao: pomno iščitavanje Isusove poruke, koju shvaća kao eshatološku poruku – za razliku od liberalne teologije – te mistike apostola Pavla, dovelo ga je do radikalnoga prakticiranja kršćanske etike te je velik dio svojega života posvetio brizi za gubavce u bolnici koju je sam osnovao u Gabonu. Njegova je egzistencija bila usmjerena k asimilaciji s Isusovom voljom, koja uključuje 'duboko poštovanje prema životu'.
Kod Schweitzera se mistika i proučavanje susreću u čudesnoj sintezi, uzajamno se hraneći kao svjedočanstvo da se 'povratak autentičnom Isusu' ne događa jednostavno povijesno-kritičkim istraživanjem, kojim se on također opsežno bavio, nego ujedinjujući istraživanje s prihvaćanjem prakse koju je isti taj Isus živio pod vidom kraljevstva Božjega.
Enrico Colombo predavač je na katedri za povijest suvremene filozofije na milanskome sveučilištu „Statale“.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: