ŽIDOVI - KRŠĆANI - MUSLIMANI Prikaži uvećano

ŽIDOVI - KRŠĆANI - MUSLIMANI

Karl-Josef Kuschel

FMC Svjetlo riječi

9789958240041

Novi proizvod

Knjiga govori o potrebi međureligijskog dijaloga, o dodirnim točkama triju monoteističkih religija, njihovu zajedničkom izvoru – praocu Abrahamu, te u njemu i svetim spisima pronalazi mogućnost i poticaj na zajedničko postojanje i dijalog u budućnosti...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

50,00 KM .

Podaci

Autor Karl-Josef Kuschel
Izdavač FMC Svjetlo riječi
Godina 2011
Uvez tvrdi
Broj stranica 754
Format 21 x 14,5 cm
ISBN 978-9958-24-004-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga govori o potrebi međureligijskog dijaloga, o dodirnim točkama triju monoteističkih religija, njihovu zajedničkom izvoru – praocu Abrahamu, te u njemu i svetim spisima pronalazi mogućnost i poticaj na zajedničko postojanje i dijalog u budućnosti. Autor razvija osnovne crte trijaloga, otvara drugačiju perspektivu religijskog pluralizma, od isključivosti i neuvažavanja do otvorenosti i iskoraka prema drugome i drugačijem, u potrazi za odgovorom na pitanje koje je mjesto drugog pored mene, je li religijski pluralizam tek puka slučajnost ili dio Božjeg stvarateljskog plana.

Činjenica da istinski međureligijski dijalog u Bosni i Hercegovini još uvijek nije zaživio u punom smislu riječi te da među pripadnicima različitih religijskih zajednica još uvijek postoji antagonizam, ova knjiga pridonosi zasigurno boljem međusobnom poznavanju i uvažavanju bogatstva religijskih identiteta naše domovine.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: