JEDNO U KRISTU- Ekumenskapromišljanja i konkretni pastoralni poticaji Prikaži uvećano

JEDNO U KRISTU- Ekumenska promišljanja i konkretni pastoralni poticaji

Ivan Macut

9789531108928

Novi proizvod

Ove meditacije i promišljanja ekumenskog teologa objavljene u prigodi „Molitvene osmine za jedinstvo kršćana“, iako međusobno vrlo raznolike, malen su ali vrijedan korak na putu prema potpunom jedinstvu kršćana...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

20,00 KM .

Podaci

Autor Ivan Macut
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 154
ISBN 978-953-11-0892-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ove meditacije i promišljanja ekumenskog teologa objavljene u prigodi „Molitvene osmine za jedinstvo kršćana“, iako međusobno vrlo raznolike, malen su ali vrijedan korak na putu prema potpunom jedinstvu kršćana.

Svim ovim promišljanjima zajednička je nakana: pomoći u trudu oko otvaranja vrata kršćanskoj braći i sestrama, potaknuti na iskreno međusobno razumijevanje i prihvaćanje te navesti na oslanjanje na Gospodin, koji svojim Duhom iznutra pokreće svaki pravi korak na putu prema kršćanskom jedinstvu.

Autor u uvodu napominje kako ono što se nikako ne smije zaboraviti jest činjenica da su podjele među kršćanima velika sramota i mrlja na našem navještaju Radosne vijesti, a ova promišljanja imaju za cilj „potaknuti čitatelje da se otvore ekumenskom duhu, da se daju unijeti u ekumenske procese, da se oduševe za ekumenizam i da budu oni koji će svojim vlastitim idejama i promišljanjima u svojim župnim i drugim zajednicama biti nositelji ekumenskih ideja i pokretači svojih zajednica“.

U tom pogledu „knjiga želi među vjernicima laicima, a onda i među svećenicima, raširiti duh optimizma: moguće je nešto učiniti“, kaže autor i napominje da je knjiga više praktične nego li doktrinarne naravi pa nije namijenjena ekumenskim raspravama, nego širenju ekumenskih ideja i promišljanja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: